TikTok a fost amendată de UE cu 345 de milioane de euro, pentru că nu a protejat copiii.

de | sept. 18, 2023 | IT&C

TikTok a fost amendată de UE cu 345 de milioane de euro, pentru că nu a protejat copiii. Conturile lor erau setate implicit ca “publice”, permițând astfel oricui să le urmărească și să interacționeze cu minorii. Nici nu a aplicat corect funcția de control parental.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC), care supraveghează activitatea mai multor platforme în UE, a concluzionat în urma investigației că TikTok “a comis multiple încălcări ale normelor GDPR” și nu a reușit să protejeze conținutul utilizatorilor minori, astfel încât acesta să nu fie accesat de publicul general.

DPC a subliniat că, pe parcursul investigației efectuate în 2020, utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au fost ghidați de platformă, prin procesul de înregistrare, într-un mod care a dus la setarea conturilor lor ca fiind publice, ceea ce înseamnă că oricine poate vedea conținutul unui cont sau comenta pe acesta, în mod implicit. De asemenea, Comisia a constatat că sistemul de “asociere familială”, care oferă unui adult controlul asupra setărilor contului unui copil, nu a verificat dacă adultul “asociat” cu minorul utilizator este un părinte sau un tutore.

Funcțiile Duet și Stitch, care permit utilizatorilor să își combine conținutul cu cel al altor TikTokeri, au fost, de asemenea, activate în mod implicit pentru persoanele sub 17 ani.

Decizia DPC vine după ce, în aprilie, TikTok a fost amendată cu 12,7 milioane de lire sterline de către autoritatea de reglementare a datelor din Marea Britanie pentru că a prelucrat ilegal datele a 1,4 milioane de copii sub 13 ani care foloseau platforma fără acordul părinților. Unul dintre coordonatorii investigației de atunci a declarat că TikTok a făcut “foarte puțin, dacă nu chiar nimic” pentru a verifica cine folosea platforma.

TikTok se declară nemulțumită de anchetă, deoarece aceasta a vizat doar anul 2020, iar în prezent, setările implicite pentru copii respectă regulamentele și setează conturile acestora ca fiind “private”,  ceea ce înseamnă că doar persoanele aprobate de utilizator pot vedea conținutul lor.

Surse: The GuardianReuters

Stire preluata de pe BIZIDAY

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.970)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.069)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.215)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]