servicii contabilitate

In desfasurarea activitatii profesiei de contabil, o componenta importanta o reprezinta aceste servicii de contabilitate. Un contabil profesionist isi ajuta clientii sa-si optimizeze impozitele, prin intermediul unei bune planificari, dar si sa se conformeze cerintelor de completare a declaratiilor de impozite. Practic, este vorba de intocmirea acestor declaratii, iar un alt serviciu oferit de un profesionist in domeniul financiar este si cel de apreciere a unor implicatii fiscale privitoare la unele tranzactii sau operatii. Contabilul trebuie sa-i sugereze clientului sau cele mai eficiente planuri, sa-l asiste la comunicarea cu oficialitatile fiscale, eventual in completele de judecata. Un alt serviciu este o buna gestionare a obligatiilor fiscale, printr-o planificare conforma cu legislatia in vigoare.

Modurile in care se poate beneficia de aceste servicii sunt pe baza de mandat sau in virtutea incheierii unui contract de prestari servicii. In aceste cazuri, misiunile expertilor contabili sunt sa ofere consultanta fiscala, consiliere si asistenta fiscala, audit, certificare de documente precum si elaborare de declaratii fiscale. Cel mai important lucru pe care il obtine orice companie, mai mare sau mai mica, este faptul ca, prin intermediul unor servicii de contabilitate profesioniste, reuseste sa-si reduca pierderile si sa evite falimentul.

Un expert contabil supravegheaza, organizeaza si conduce gestiunea unor societati comerciale, face expertize si intocmeste situatii financiare. Pentru a ajunge sa profeseze aceasta meserie, trebuie sa sustina un examen si sa efectueze un stagiu, de cativa ani, dupa care va sustine un alt examen, prin care i se vor verifica aptitudinile.

Care sunt principalele servicii de contabilitate

Un astfel de profesionist va supraveghea activitatea si va intocmi situatiile financiare, pe care le va semna. Tot el este cel care va executa expertize, in conformitate cu legislatia din domeniu, precum si analize si evaluari patrimoniale. Isi poate exercita in mod individual profesia sau poate face parte dintr-o firma de contabilitate. Aceasta are ca obiect de activitate profesarea meseriei de expert contabil, iar cea mai mare parte a actionarilor sa aiba aceasta specialitate. Expertii autorizati trebuie sa garanteze printr-o polita de asigurare raspunderea civila in ceea ce priveste activitatea lor, iar relatiile cu clientii lor se stabilesc prin intermediul unui contract semnat si de unii si de ceilalti.

Servicii de contabilitate pentru o societate comerciala

Intr-o companie, contabilitatea este condusa de directorul economic, eventual de contabilul sef, insa persoanele respective trebuie sa aiba studii superioare de profil. Raspunderea pentru conducerea si organizarea acestui departament dintr-o intreprindere ii revine celui care gestioneaza aceasta companie, adica administratorului. Legislatia care trebuie respectata cu strictete in acest domeniu are la baza codul fiscal. Acesta reprezinta practic cadrul legal care stabileste taxele si impozitele care vor intra la bugetul de stat sau cele locale si tot el precizeaza cine sunt contribuabilii, dar si modalitatea de calcul si de plata a taxelor si impozitelor. Ministerul Finantelor este autorizat prin acest cod fiscal sa conceapa norme metodologice, precum si ordine si instructiuni pentru aplicarea acestui cod, avand in vedere in primul rand evitarea dublei impuneri. Cei care ofera servicii de contabilitate cu www.TPA-Horwath.ro se ghideaza dupa aceasta legislatie in intreaga lor activitate profesionala.