Pereți mulați

de | apr. 13, 2021 | Afaceri

Pereții realizați din beton armat pentru a sprijini excavațiile, se numesc pereți mulați și pot fi realizați de Terratest România. Aceste elemente de construcție sunt așezate într-o tranşee excavată. Cu ajutorul tuburilor de betoane, pereții mulați pot fi realizați pe pereții excavației și au rolul de a susține pereții tranșeelor, acest lucru fiind realizat în prezența fluidului de foraj.

De asemenea, betonarea poate avea loc pe uscat și apoi pereții pot fi transportați și așezați pe părțile laterale ale excavației de sus în jos. Un panou al peretelui mulat se betonează într-o singură repriză ca element singular.

Acesta poate avea o formă liniară, o formă de L sau T. Zidurile de sprijin se numesc grinzi de ghidaj, sunt de dimensiuni reduse și au rolul de a ghida excavația și de a asigura pereții excavației în zona în care fluidul de foraj prezintă fluctuații.

Pereți mulați de la Terratest România

Datorită experienței de mulți ani în proiectarea și furnizarea de sisteme de sprijin temporare pentru pereții excavațiilor, Terratest România dezvoltă și oferă sisteme din ce în ce mai avansate din punct de vedere tehnologic, pentru a satisface nevoile proiectelor care implică sarcini tot mai mari și mai profunde în ceea ce privește excavațiile. Avantajele oferite de sistemele hidraulice de sprijin sunt numeroase și deosebit de avantajoase pentru toate tipurile de săpături, atât în ​​cazul săpăturilor de dimensiuni mici și pe termen scurt, cât și în cazul săpăturilor mari și de lungă durată.

Acestea variază de la viteza de instalare și îndepărtarea suporturilor (fără a fi necesară sudarea la fața locului), până la posibilitatea de a monitoriza în timp real sarcinile de cântărire pe fiecare panou și de a genera o presiune, pentru a limita deformarea pereților săpăturii. În plus, pereții mulați sunt versatili și se pot adapta la toate formele și dimensiunile săpăturilor, inclusiv pentru pereții înclinați și verticali din mediile marine.

De asemenea, aceste tipuri de pereți mulați reduc costurile, față de metoda de sprijinire a excavațiilor cu palplanșe. Trebuie amintit că instalarea armăturii de protecție trebuie realizată de sus în jos, pereții plasați în partea de jos având nevoie de o distanță maximă de 20 cm de fundul săpăturii și cele ulterioare conform proiectul.

Dacă între armătură și perete se folosește un panou din oțel, tija trebuie așezată pe elementul vertical care îl susține și nu direct pe panou. Cu acest tip de armare este necesar să se instaleze cel puțin 2 suporturi pentru fiecare pereche de pereți verticali. După ce s-a instalat primul rând în partea de sus, se poate continua cu aranjarea celui de-al doilea rând în partea de jos.

In cazul în care se lucrează în localități, se va face si o degajare aeriana a amplasamentului lucrării de liniile electrice de curent, telefon etc. Totodată este necesară și degajarea subterană de conductele de apa, canalizare, gaze, electricitate etc.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.960)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.189)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]