Moduri de a utiliza advertorialele, articolele si studiile de caz pentru afacerea ta

de | ian. 13, 2021 | Internet Marketing

Ati avea mai multe sanse sa aveti incredere intr-o revista intr-un anunt de la o companie sau intr-un articol despre aceeasi companie?

Ati prefera sa cititi un anunt plin de reclamatii umflate sau ati prefera sa auziti o explicatie informativa si utila a articolelor care va intereseaza – chiar daca este prezentat direct de companie?

Informatiile, povestile, raspunsurile la intrebari si ultimele stiri pot fi instrumente de marketing extrem de puternice. Iata cum puteti adauga acestea la arsenalul dvs.

De ce un Advertorial va depasi performanta majoritatii anunturilor

Daca va ganditi sa plasati un anunt intr-un ziar sau intr-o revista, opriti-va doar o clipa. Aruncati o privire asupra spatiului si dimensiunii pe care le luati in considerare si imaginati-va ce spatiu va permite sa comunicati. Incercati si vizualizati modul in care anuntul dvs. se va distinge de restul – sau daca va fi deloc.

Din fericire, aveti o alta optiune.

O reclama este o piesa de marketing conceputa pentru a arata si a citi ca un articol informativ – de fapt, ar trebui sa fie un articol informativ. Completat de un titlu care este provocator sau convingator pentru publicul vizat, acest articol implica cititorii mai mult decat un anunt obisnuit cuibarit printre alte reclame obisnuite. Si pentru ca nu mai este legat de conventiile privind aspectul anunturilor, puteti include brusc mai multe informatii; chiar si un anunt spatial relativ mic poate gazdui un articol scurt.

advertorialNu te opri aici. Daca publicatia are o anumita importanta cu potentialii dvs., verificati drepturile de reimprimare si luati in considerare reproducerea paginii (sau paginilor) pentru distribuire catre potentialii clienti. Puteti chiar sa va creati propria poveste pentru a simula o publicatie si sa o trimiteti prin posta catre potentiali. (Amintiti-va, va trebui in continuare sa il marcati ca publicitate.)

Cum sa transformati un comunicat de presa obisnuit intr-un puternic instrument de marketing si SEO

Publicatiile, de la ziare locale pana la publicatii comerciale si reviste nationale, sunt infometati de continut editorial. Impachetati comunicatul dvs. de presa intr-un format pe care il pot folosi cu usurinta (fara a fi nevoie sa editati adjective puffery si florale) si exista o sansa buna ca versiunea dvs. sa isi gaseasca drumul, textual, in multe publicatii.

Pentru a obtine cu adevarat valoarea banilor, trucul este sa obtineti efectiv valoare din continutul comunicatului dvs. de presa. Asta inseamna sa-l citesti.

Un comunicat de presa care pur si simplu va promoveaza compania sau ofera clisee plictisitoare, plictisitoare despre cat de „inovati” sunteti, va oferi, in cel mai bun caz, 25% din valoarea sa potentiala. Un comunicat de presa care ofera valoare – atat cititorului / prospectului, cat si editorului de publicatii (oferind o poveste interesanta, demna de publicatie) – va avea sanse mai mari de a fi publicat in formatul sau original si de a gasi cititorii pe care ii doriti.

Doua modalitati eficiente de a publica articole online

Obtinerea unui articol plasat intr-o publicatie tiparita aduce de obicei publicarea online simultana. Dar nu te opri aici. Gasiti publicatii de renume numai online si oferiti-va sa oferiti articole cu sfaturi valoroase despre cum sa faceti lucruri despre industria dvs. sau legate de produsul sau serviciul dvs. Furnizati articolul gratuit, in schimbul unui credit si a unui link catre site-ul dvs. web.

In plus fata de a oferi cititorilor informatii valoroase si de a-si castiga aprecierea si increderea, publicarea pe site-uri relevante si respectate va face minuni pentru clasamentul motorului de cautare.

Abordarea individuala – oferind publicarii utilizarea exclusiva a articolului in forma sa actuala – este mai atractiva pentru publicatie si are o pondere mai mare in motoarele de cautare.

reguli de redactare

Dar puteti obtine rezultate si publicand articolul dvs. pe unul dintre numeroasele servicii de distributie care ofera continut gratuit pentru utilizare online sau tiparita. Aceste servicii necesita ca creditul si linkul dvs. sa fie incluse ori de cate ori sunt publicate.

Studiile de caz sunt putin mai implicate si ofera mai multe informatii cu valoare pentru potentialii dvs. Acestea pot varia de la povesti de felul vietii despre modul in care un produs „mi-a schimbat viata” pana la o perspectiva asupra rentabilitatii investitiei dintr-un produs mai scump de la o afacere la alta.

Pentru a le crea, verificati cu clientii anteriori si spuneti-le ca le veti face cat mai usor posibil. Adica nu au nevoie sa isi scrie intreaga poveste. Intervieveaza-i si foloseste-ti comentariile si explicatiile pentru a redacta studiul de caz. In timpul interviului, cautati detalii care vor aduce povestea la viata si aratati exact cum au folosit produsul sau serviciul dvs. si cum le-a imbunatatit viata sau afacerea. Dupa ce ati terminat, cereti-le sa o revizuiasca pentru a va asigura ca ati corectat-o. Va recomandam sa le oferiti un stimulent pentru timpul pe care il petrec in numele dvs. Includeti fotografii ori de cate ori este posibil.

Voi care din aceste modalitati le practicati sau  doriti sa le practicati in vederea promovarii afacerii proprii ?

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]