Audit de brand

de | dec. 10, 2020 | Afaceri, Servicii

Vremurile se schimba, moda se schimba, gusturile oamenilor se schimba. Brandurile sunt entitatii vii care se schimba si ele, voit sau nu, odata cu spiritul veacului.

Orice brand are nevoie la un moment dat de o reevaluare in ceea performantele acestuia. Fie ca doreste sa targeteze un segment de piata mai mare, sau doreste sa afle de ce a pierdut o anumita categorie de audienta, sau pur si simplu vrea sa se reinventeze, brandul are nevoie de un audit.

Ce presupune acest audit de brand de la Armeanu Creative Studio? Este o analiza complexa asupra tuturor aspectelor de tin de arhitectura brandului: identitate vizuala, mesaje, promisiunea si viziunea brandului, audiente.

In ceea ce priveste identitatea vizuala, se analizeaza daca aceasta mai reprezinta valorile brandului, daca mai comunica eficient cu grupul tinta prin forme, culori si texte, si daca mai este de actualitate. In cazul brandurilor cu vechime, pastrarea identitatii vizuale intacte este necesara, insa doar atata timp cat brandul inca se identifica cu valorile primordiale pe care a fost cladit si este capabil sa duca mai departe acest angajament. Uneori, insa, valorile brandului nu se mai regasesc in sfera de valori a grupului tinta, si atunci este nevoie de o reevaluare atat a grupului tinta cat si a valorilor pe care brandul le poate livra. In urma acestei analize valorile brandului trebuie sa se alinieze la asteptarile clientilor.

Asteptarile clientilor pot evaluate atat din interactiunea acestora cu brandul pe social media, cat si prin chestionare directe.

In procesul de audit al brandului este esential sa se analizeze atat punctele tari cat si punctele slabe, astfel se identifica segmentele acolo unde brandul necesita imbunatariri.

O alta etapa definitorie in acest proces este analizarea competitiei si reafirmarea pozitiei pe piata. Intotdeauna un brand trebuie sa stie care este locul sau pe piata comparativ cu concurenta, numai asa fi capabil sa faca fata noutatilor si sa isi mentina grupul tinta.

Un aspect ce nu trebuie niciodata omis, este evaluarea brandului din punctul de vedere al proprilor angajati. Acestia reprezinta in realitate interactiunea umana a brandului cu grupul tinta, iar viziunea angajatilor asupra brandului trebuie sa reflecte cultura interna a acestuia. Desi poate fi un punct sensibil, angajatii au o contributie majora asupra identificarii si rezolvarii anumitor aspecte sau probleme.

Pe parte de analiza interna, in procesul de audit de brand se reexamineaza intreg brandul: pozitionarea brandului, vocea, valorile, cultura, serviciile sau produsele oferite. Aceasta este o practica sanatoasa care asigura continuitatea brandului si aduce un plus valoare pentru imbunatatiri viitoare.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]