7 aparate fitness potrivite sportivilor de orice varsta

de | oct. 14, 2020 | Sanatate, Sport

Fie ca esti adolescent sau senior, daca esti incepator intr-ale fitness-ului exista nu numai unul, ci chiar mai multe aparate fitness care te pot ajuta sa iti atingi obiectivele de fitness.

In general, incepatorii si persoanele mai tinere se vor concentra pe slabit sau pe acumularea masei musculare, pe cand seniorii se vor concentra pe mentinerea masei musculare si a flexibilitatii si mobilitatii, folosind aparate mai „blande” cu articulatiile.

Iata, mai jos, o lista cu aparatele care pot fi utilizate de persoane de orice varsta:

  1. Banca pentru antrenamente

O banca pentru antrenamente va servi diverselor exercitii, si este potrivita atat pentru sportivii tineri cat si pentru seniori. Banca de antrenament ajustabila va fi si mai utila deoarece poate asista la executarea mai multor tipuri de exercitii.

  1. Banda de alergat

Multi dintre incepatorii care isi doresc sa piarda in greutate se vor orienta catre banda de alergat, deoarece aceasta ofera un antrenament cardio eficient, care arde multe calorii. Insa banda de alergat va fi potrivita si seniorilor care isi doresc sa faca mai multa miscare, acestia putand alege sa mearga pe banda, setand o anumita viteza si inclinatie.

  1. Bicicleta fitness

La randul ei, bicicleta fitness ofera un antrenament cardio serios, si are un impact mai scazut asupra corpului decat alergatul. Acest aparat este cu atat mai avantajos cu cat poate fi folosit in orice anotimp, spre deosebire de o bicicleta clasica. In comparatie cu o banda de alergat, este si mai putin voluminoasa.

  1. Aparatul de vaslit

Aparatul de vaslit ofera un antrenament pentru tot corpul, deoarece utilizarea lui implica folosirea picioarelor, zonei core, si a partii superioare a corpului. Pe langa faptul ca ajuta utilizatorul sa arda multe calorii, aparatul de vaslit este potrivit si seniorilor pentru ca are un impact mai scazut asupra articulatiilor decat banda de alergat, spre exemplu. Pentru cei care au probleme cu articulatiile, aparatul trebuie, insa, folosit la o intensitate mai mica.

  1. Bicicleta eliptica

Bicicleta eliptica are, si ea, un impact scazut asupra corpului, ceea ce inseamna ca spatele, genunchii, si gleznele vor fi protejate. Prin urmare, acest tip de echipament este potrivit, cu atat mai mult, persoanelor in varsta.

  1. Greutatile fitness

Si acestea sunt, la randul lor, importante atat pentru persoanele i0-=n varsta cat si pentru tinerii atleti si pentru incepatori.

Este bine de stiut ca, pentru a beneficia de pe urma greutatilor, nu este necesar ca acestea sa fie foarte mari si grele. Pe de alta parte, utilizarea lor ar trebui sa presupuna ceva efort, astfel incat musculatura si oasele sa fie solicitate, iar fibrele musculare sa se dezvolte si densitatea oaselor sa creasca.

  1. Banda elastica

Includerea unei benzi elastice in antrenamentul nostru este o idee buna deoarece – desi nu este un aparat fitness in sine – aceasta este portabila, ieftina, si ajuta la cresterea fortei fizice fara prea mult efort. Prin urmare, este potrivita incepatorilor de orice varsta, inclusiv seniorilor, care au nevoie sa isi mentina puterea fizica.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]