In ciuda peisajului predominant plat, destul de des poti intalni zone care sunt pe o panta sau cu fluctuatii puternice la altitudine. De regula, in astfel de cazuri, problemele sunt rezolvate prin planificarea site-ului, nivelarea terenului intr-un plan orizontal sau crearea unui peisaj pe mai multe niveluri. Ambele tipuri de pereti mulati monolitici pot fi combinati si se completeaza reciproc. De exemplu, daca este necesar, se poate termina peretele de beton de sustinere cu placi sau piatra in culoarea fatadei sau gardului tau. In plus, daca formezi un perete mulat din pietris, se obtine un design fiabil si practic, care are un aspect natural, excelent. 

Pereti mulatiDrenare 

Daca apa este distribuita uniform in sol, atunci cand intra in contact cu un obstacol, asa cum sunt peretii mulati, umiditatea se instaleaza in locurile in care betonul intra in contact cu solul. Dupa cum se stie, apa accentueaza granitul daca nu gaseste o cale de iesire. Umiditatii ar trebui sa i se permita sa treaca calm pe langa un obstacol concret. In aceste scopuri, se realizeaza gauri speciale de drenare in peretele mulat, care nu permit spalarea solului si nici nu creeaza umiditate in exces. Tipurile semicirculare, rupte si in zig-zag de pereti mulati din beton, au o rezistenta mai buna la sarcinile laterale ale solului, decat peretii drepti, dar productia peretilor mulati drepti este intotdeauna mai ieftina. La fabricarea peretilor de retinere din beton, principalul lucru este sa se puna bazele, iar corpul peretelui insusi poate fi realizat din caramizi, blocuri de piatra si multe alte materiale, in timp ce stabilitatea structurii va ramane neschimbata.  

Peretii mulati au capacitatea de a acumula umezeala din precipitatii, crescand astfel sarcina hidrostatica pe suprafata betonului si, prin urmare, se recomanda insotirea instalarii peretilor mulati din beton cu drenaj, pentru a elimina excesul de umiditate. 

Umplerea unui zid de retinere din beton pe diferite tipuri de sol, necesita diverse costuri de forta de munca si un timp total de executie. De asemenea, atunci cand se lucreaza pe soluri argiloase, poate fi necesar sa se implice echipamente suplimentare de miscare si foraj, care pot da costurile finale ale lucrarilor de constructie. Este mai usor si mai rapid sa se lucreze pe soluri nisipoase, si, de asemenea, costurile sunt mai ieftine. 

Perete mulat de sustinere 

Un perete mulat este un terasament fiabil si reprezinta consolidarea solului pe site si prevenirea alunecarii solului pe teritoriul vecin. Pentru constructia de pereti mulati se foloseste beton 200 sau mai mult, armare, precum si cofraj profesional pentru fundatii. Sarcina constructorilor este de a crea rezistenta cu ajutorul peretilor mulati la presiunea laterala a solului.