Aceste modele de ochelari protectie pentru calculator sau monitor trebuie sa fie prezenti pe biroul oricarei persoane care lucreaza zilnic in fata monitorului sau in fata oricarui ecran digital. Acestia ofera o protectie foarte importanta pentru ochi, cea impotriva luminii albastre.

Ce este lumina albastra ?

ochelari pentru calculator monitorIn spectrul de lumina natural este prezenta si acesta lumina albastra, insa este si cea care afecteaza cel mai mult ochii, deoarece patrunde rapid prin retina si ajunge la cornee. Expunerea indelungata la acest timp, fara o pereche de ochelari de protectie pentru calculator sau monitor, poate aduce afectiuni precum: oboseala oculara, slaba focalizare, durere de cap sau alte afectiuni care tin de vedere.

Cum aleg ochelarii de protectie pentru calculator

Daca doresti sa iti cumperi o pereche de ochelari pentru calculator, este important sa acorzi o atentie sporita lentilei. Acesta trebuie sa fie una de calitate, care sa aiba 2 straturi antireflex pe fiecare parte a lentilei, iar protectia impotriva luminii albastre sa fie de aproximativ 60-65%.

Rama este o alta component importanta a unei perechi de ochelari pentru calculator, ea trebuie sa ofere un confort sporit in timpul purtarii. Incearca sa alegi o rama cat mai usoara, care sa aiba o greutate de maxim 30-35 de grame, eventual cu brate foarte flexibile, care se pliaza perfect pe forma fetei.

De unde iti poti cumpara ochelarii de protectie pentru calculator ?

Oferta pentru aceste modele de ochelari pentru calculator sau monitor a inceput sa fie foarte larga. Gasim aceste produse atat in mediul offline, prin centre specializate de optica, dar si in mediul online, prin producatori dedicati acestui segment al ochelarilor de protectie pentru calculator sau monitor.

Chiar daca multe persoane isi indreapta atentia catre centrele de optica, trebuie sa stii faptul ca ochelarii de calculator pe care acestea le produc, nu beneficiaza de cea mai buna protectie impotriva luminii albastre.

Solutia vine de la producatorii dedicati acestui segment, precum Gunnar, care vinde ochelari premium de protectie pentru calculator, care respecta anumite standarde de confort si de protectie. Modelele prezentate de acestia sunt dedicate mai multor categorii de persoane, de la utilizatorii clasici de PC, pana la gameri sau la persoane care lucreaza in grafica si design.