Pastura si polenul, medicamente naturale care imbunatatesc starea de sanatate a persoanelor cu diabet, vulnerabile in fata pandemiei cu coronavirusul CoVid19

de | apr. 8, 2020 | Diverse

Produsele apicole sunt folosite in terapia diferitelor boli mii de ani. Cum diabetul zaharat de tip 2 a devenit o boala care afecteaza milioane de oameni, s-a considerat ca este necesara cautarea mai multor tratamente adjuvante in combaterea acestuia. In literatura de specialitate exista dovezi cu privire la proprietatile benefice ale produselor apicole in tratamentul diabetul zaharat de tip 2, dar si despre doua produse specifice produs de albinepastura si polenul. 

Pastura ca adjuvant in tratamentul persoanelor suferinde diabet zaharat de tip 2 

Este cunoscut faptul ca pastura de la Apicola reduce nivelul de cortizol din organism, hormonul care apare in urma stresului si consolideaza sistemul imunitar. In situatia actuala, cand populatia este supusa unui stres imens datorita pandemiei produse de coronavirus CoVid19, orice ajutor este necesar, in special pentru persoanele cu risc ridicat, cum sunt persoanele in varsta, in special cele bolnave de diabet zaharat de tip 2. 

Scopul acestor studii ale efectelor benefice ale pasturii, efectuate de oameni de stiinta de la Universitati din Brazilia, Lituania, SUA, China, Rusia, dar si in alte tari, a fost de a analiza efectul pasturii (painii de albine) asupra complicatiilor aparute in diabetul zaharat de tip 2. 

Pastura (painea de albine) adaugata in tratamentul diabeticilor de tip 2 a determinat scaderea semnificativa a glucozei din saptamana a treia pana la a noua saptamana a experimentului, comparativ cu controlul diabetic fara suplimentele de pastura. S-a descoperit, de asemenea, ca pastura reduce in mod semnificativ aportul de apa ingerata din a patra pana la sasea saptamana a experimentului pentru controlul diabetului zaharat de tip 2. In concluzie, pastura afecteaza metabolismul glucozei afectat de diabet in mod benefic si consumul de pastura la diabetici potenteaza astfel tratamentul normal al hiperglicemiei si al altor tulburari provocate de diabet. 

Polenul de albine, de mare ajutor in tratamentul diabetului zaharat de tip 2 

Persoanele care sufera de diabet zaharat pot fi fericite sa auda ca intr-un test efectuat in Austra, pacientii diabetici au luat cca 2,5g de polen pe zi, timp doua saptamani luate pe baza unui program zilnic. Drept urmare, a scazut cantitatea de zahar cu 41,8 g per litru din urina. In afara de acest rezultat, Dr. Rudolf Frey din Austria a dat pacientii sai diabetici o combinatie de polenuri de albine si laptisor de matca. Pacientii sai nu sufereau doar de diabet, boala lor era insotita de alte probleme de sanatate, cum ar fi insomnie, circulatie slaba a sangelui, constipatie cronica si chiar dificultati de mers, provocate de neuropatia diabetica. Efectul substantelor organice asupra acestor pacienti le-a oferit o imbunatatire considerabila a starii lor de sanatate. 

Cu ajutorul vitaminei B1, cunoscuta si sub numele de „tiamina” si „acidul nicotinic” (nicotinamida) care sunt componente gasite in polenul de albine, substante care sunt cunoscute pentru combaterea diabetului, luarea de polen de albine pentru tratamentul diabetului poate fi un arsenal puternic in lupta. impotriva acestei boli, care, atunci cand este utilizat cu un stil de viata sanatos, va creste sentimentul general de stare de bine si imbunatateste rezistentei generale a organismului. Pentru prediabetici, acesta poate fi de mare ajutor prin inversarea tranzitiei catre diabet zaharat in mod natural, si pentru suferinzii de diabet zaharat are toate elementele necesare pentru a imbunatati in mod considerabil stilul lor de viata si a le creste imunitatea. 

Se spune ca atunci cand albinele dispar, la fel se va intampla cu omenirea. Nu degeaba este fascinant faptul ca grecii si romanii se refereau la polenul de albine drept „viata care da praf” sau „ambrozie”, care inseamna mancarea care va aduce tineretea eterna. Amerindienii si populatiile din China au folosit polenul timp de secole. Si in timpurile moderne, oamenii de stiinta au redescoperit ca albina ecologica a produselor face promoveaza vindecarea si intinerire. Unii experti nutritionisti chiar sustine ca poate trai in mod adecvat prin simpla consumatoare de polen de albine singur. 

Conform Departamentului SUA al Agriculturii, s-a declarat ca polenul de albine este alimentul care are o mare cantitate de nutrienti indispensabili sanatatii. Practic, polenul este complet in fiecare nutrient de care are nevoie corpul uman. De aceea este recomandat pentru aproape orice tip de boli, sau pr si simplu pentru pastrarea unei stari bune de sanatate. 

Polenul de albine este bogat in compusi antioxidanti care ajuta la reglarea circulatiei sangelui. Acesti compusi sunt de asemenea cunoscute pentru a reduce colesterolul ridicat (LDL) si nivelul zaharului din sange, ajutand in acest fel suferinzii de diabet zaharat de tip 2. 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.961)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.190)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]