dezinsectie-bucurestiDaca locuiesti in Bucuresti, te-ai obisnuit in ultimii ani ca termenul de „dezinsectie” nu prea exista pentru angajatii de la primarie. Cu toate astea, speram cu totii ca anul „douazeci-douazeci”, dupa cum un personaj aparte din viata politica spunea, va veni cu o dezinsectie in adevaratul sens al cuvantului, dezinsectie facuta de o firma specializata, o firma de dezinsectie care sa castige licitatia de la primarie corect si, nu in ultimul rand, sa isi faca treaba intr-un mod profesionist.

Ce inseamna o firma de dezinsectie care sa isi faca treaba profesionist

In primul rand ar trebui sa vedem ce firme de dezinsectie au avut contract cu primaria capitalei in ultimii ani si sa incercam sa ne aducem aminte daca pentru fiecare contract in parte, numarul de tantari din cartierele bucurestene a crescut, sau a scazut, raportat la fiecare firma de dezinsectie in parte.

Probabil ca si anul aceste, primaria va acorda contractul unei firme de dezinsectie care va dilua solutiile pana la refuz si va folosi in dezinsectia parcurilor de 2 sau de 3 ori mai putini oameni decat au in contract. Primarie neserioasa-firma de dezinsectie neserioasa, cam asa functioneaza la noi.

Exista insa si firme de dezinsectie care isi fac treaba bine si, suntem convinsi ca acestea nu au nici o sansa de castig la o licitatie organizata de primarie. De ce? Tocmai pentru ca aceste firme de dezinsectie nu ar face rabat la calitate, nu ar face rabat la forta de munca pe care ar desfasura-o pe domeniul public, asfel incat, nici primaria nu ar avea de unde sa isi mai traga seva, la fel cum tantarii isi trag „seva’ de la bucurestenii care platesc taxe.

Cei mai multi au ales sa isi faca dezinsectie pe cont propriu cu ajutorul unei firme de specialitat, iar o dezinsectie in Bucuresti are un pret mic comparativ cu milioanele de euro vehiculate in tot felul de contracte de licitatie.

In concluzie, speram ca anul „douazeci-douazeci”, sa fie din punct de vedere al dezinsectiei, macar de 10 ori mai bun ca anul trecut, adica cu foarte putin mai bine.