Avantajele internetului pentru o firma

de | mart. 28, 2016 | Sfaturi in afaceri, Afaceri

earth-world-wide-web-13597096In contextul actual, firma isi desfasoara activitatea intr-un mediu ce include doi actori principali, este vorba despre micromediu si micromediu. Prezentam in cele ce urmeaza principalele elemente de micromediu care sunt luate in vedere de organizatie ca si tinta de natura comunicationala.

Avand in vedere ca progresele legate de tehnologia calculatoarelor si a telecomunicatiilor in domeniul marketingului sunt majore, acestea au adus schimbari fundamentale activitatilor firmelor atat la nivel de client, partener de afaceri cat si  si cu lumea din jurul lor. Cele mai multe firme isi bazeaza activitatile pe informatii digitale. Majoritatea activitatilor firmelor se bazeaza pe informatii digitale stocate in calculatoare sau dispozitive wireless iar pentru ca acestea sa poata circula de la un sistem la altul este nevoie de conectivitate, obtinuta in prezen prin intermediul interneturilor, a intraneturilor sau extraneturilor si a telecomunicatiilor.

Printre avantajele Internetului se numara si posibilitatea accesului la o baza de informatie globala si la o piata globala. Observam ca in prezent, in majoritate, firmele vad implicarea Internetului in activitatea lor ca oportunitate imperativa folosita in scopuri precum: cautarea informatiilor in orice domeniu de afaceri; comunicarea cu clientii, partenerii de afaceri, furnizorii sau beneficiarii prin e-mail, forumuri, chat etc; vanzare-cumparare; transfer de fisiere prin FTP etc.

Exista doua tipuri de firme care folosesc Internetul:

 firme real-virtuale, aceste firme au inteles ca in vederea deschiderii pe pietele electronice este important sa-si faca simtita prezenta in mediul online.

firme pur virtuale, aceste firme sunt cunoscute mai ales sub denumirea de dot-com-uri, activitatea acestora desfasurandu-se in intregime in mediul virtual.

Este necesar ca organizatia sa detina un site de prezentare, in primul rand din considerente ce tin de promovarea acesteia. Existenta prezentarii complete a organizatiei pe site este esentiala, in acest fel persoanele vor sti de existenta organizatii si de produsele acesteia. Legat de avantajele promovarii pe web, acestea sunt indiscutabile. In afaceri, publicitatea prin intermediul Internetului ofera beneficii potentiale ce nu se regasesc in mediile de publicitate traditionale. Acest mediu nou a captat atentia publicitarilor si a expertilor din domenii de activitate diferite. Aceste beneficii/avantaje se refera la:

Bogatia informatiilor – cu ajutorul Internetului, mesajul publicitar nu este constrans la o reclama scurta sau la un mesaj, chiar daca acesta este memorabil. Internetul permite o comunicare cu consumatorul mult mai substantiala in ceea ce priveste informatia frunizata.

Usurinta modificarilor – mentinerea unei reclame online in actualitate este mult mai ieftina si mai facila decat in media traditionala. Informatia online poate fi usor si repede de modificat si actualizat.

Spatiul – pe cand publicitatea in mediile traditionale este constransa la spatiile nu prea generoase, cea prin intermediul Internetului nu are limite. 
Colectarea datelor – prin intermediul publicitatii online, companiile au posibilitatea sa colecteze date usor si ieftin despre piata Internetului si despre vizitatori, ce pagini au vizitat in cadrul site-ului respectiv, pentru cat timp, cum au ajuns pe site-ul respectiv sau de unde provin ca locatie acesti vizitatori. Internetul are de asemenea capacitatea de a colecta reactiile consumatorilor referitoare la un produs sau la o reclama actuale, intr-un mod identic cu rezultatele oferite de focus-grupuri.

Audienta la nivel global – prin intermediul Internetului companiile au posibilitatea de a atinge o audienta la nivelul intregii lumi, marindu-si piata locala la nivel de piata globala, permitand vizitarea site-ului lor de catre oameni din orice colt al lumii.

Flexibilitatea – prin intermediul Internetului, informatia este transmisa prin diferite metode si forme, de exemplu, ea poate fi simpla sau tehnica (destinata unui public specializat), poate fi sub forma de text, grafic, video sau audio, sau poate fi si sub forma de demonstratii ale unor produse sau specificatii detaliate.

Relatia cu publicul – prin oferirea de informatii la zi, demonstratii ale capabilitatilor produselor sau oferirea spre testare. Astfel, este posibil suportul tehnic, dar mai ales mentinerea unei relatii cu clientii sau cu potentialii clienti, la orice ora. Mai mult, da posibilitatea crearii unei legaturi de interactivitate cu acestia.

Facilitarea cumpararii – Internetul poate facilita decizia de cumparare nu numai prin furnizarea de informatii detaliate despre produse sau despre modul de achizitionare (cum ar fi furnizarea de informatii privind cel mai apropiat dealer sau cele referitoare la preturi), dar si crearea posibilitatii de cumparare la un moment dat direct de acasa, ceea ce face ca perioada dintre aparitia reclamei si momentul cumpararii sa fie micsorat sau chiar eliminat.

Concluzionand, noul mijloc de comunicare poate oferi, din punct de vedere publicitar, tot ce ofereau pana acum celelalte medii, plus alte avantaje care nu pot fi neglijate, fie ca este vorba de interactivitate, targetare, control, afisare continua sau altele.

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]