Advertoriale pentru marketingul de continut

de | sept. 28, 2021 | Internet Marketing

Advertorialele sunt tipuri specifice de publicitate cu continut editorial, tweets promovate sau anunturi in-feed utilizate in diferite forme de media, care sunt scrise sub forma de articol pentru a promova un produs sau un serviciu catre un anumit public tinta. Concepute pentru plasarea produselor, aceste tipuri de reclame sunt continut sponsorizat care apar ca continut de marca in diferite tipuri de media, cum ar fi reviste, retele sociale precum Twitter si Facebook, postari de blog, site-uri web sau ziare.

Specialistii in marketing de continut utilizeaza articole publicitare ca parte a strategiei de marketing a continutului pentru a comercializa un produs sau un serviciu de marca catre clientii potentiali si pentru a-i educa despre produs si caracteristicile acestuia. De asemenea, cunoscute sub numele de reclame copiate in forma lunga si reclame native, reclamele ofera informatii detaliate despre un anumit produs sau serviciu, spre deosebire de reclame obisnuite care au o copie minima si sunt in principal vizuale.

Ca o tactica de marketing, reclamele sunt facute in mod intentionat sa arate ca o parte obisnuita a unei publicatii pe care un cititor o rasfoieste. Functioneaza la fel ca reclamele obisnuite, dar sunt mai detaliate si mai semnificative. Un articol publicitar ofera detalii detaliate despre caracteristicile specifice ale unui produs si este plasat in spatiul publicitar achizitionat pe suportul pe care este publicat.

Un anunt publicitar este un tip de reclama care ia forma unui articol obisnuit sau a unei continuturi dintr-o publicatie. Este o modalitate excelenta de a face publicitate unui produs demonstrand valoarea acestuia si oferind informatii despre un produs pe care un anunt obisnuit nu l-ar putea oferi. Acest lucru face ca reclamele sa fie mult mai eficiente decat anunturile obisnuite.

Cum se scrie un ADVERTORIAL

Una dintre cele mai importante parti ale crearii unui advertorial eficient este asigurarea faptului ca acesta distreaza si informeaza un cititor. Copia trebuie sa fie interesanta, convingatoare si distractiva, astfel incat sa atraga atentia cititorului.

Titlul

Publicitatile, spre deosebire de anunturile obisnuite, se bazeaza exclusiv pe copie pentru a atrage un public si a vinde un produs. Acesta este motivul pentru care titlul dvs., care va fi primul lucru pe care cititorul il vede, trebuie sa fie unul bun. Trebuie sa fie captivant, distractiv si convingator. Trebuie sa ii faca pe cititori curiosi si sa le ofere un motiv pentru care ar trebui sa citeasca articolul sau sa afle mai multe despre produs.

Un titlu excelent poate face sau sparge articolul dvs. publicitar. Acesta este motivul pentru care este important sa faceti brainstorming idei si sa veniti cu un titlu care sa atraga cititorul si sa le surprinda chiar de pe bat. Concentrati-va mai intai pe titlul dvs., iar copia va urma.

Familiarizeaza-te

Articolul dvs. publicitar va fi publicat intr-o publicatie care are deja un ton, un format si un stil stabilit. Acesta este motivul pentru care este extrem de important pentru dvs. sa scrieti o piesa publicitara care sa se potriveasca cu tonul, marca, stilul si formatul publicatiei. Daca articolul dvs. publicitar nu se amesteca cu continutul publicatiei in care va fi publicat, cititorii il vor numi imediat pentru ceea ce este: un anunt flagrant.

Parcurgeti publicatia in care va fi publicat articolul dvs. publicitar. Familiarizati-va cu continutul si formatul si scrieti-va publicitatea pentru a se potrivi si a se potrivi cu stilul publicatiei.

Spune o poveste

Publicitatile functioneaza complet diferit fata de anunturile obisnuite. In timp ce anunturile obisnuite sunt folosite pentru a vinde pur si simplu un produs, atragand vizual consumatorii, un publicitar spune povestea unui produs si ofera detalii si caracteristici specifice despre acesta, care pot aduce beneficii unui potential client.

Anunturile publicitare nu ar trebui sa citeasca ca reclame. Scopul unui reclame este de a intra in emotiile cititorului sau si de a-i face sa simta ceva. Ar trebui sa dezvolte o conexiune puternica cu o persoana si sa spuna o poveste unica care depaseste un pitch de vanzari.

Articolul publicitar pe care il scrieti ar trebui sa faca marca dvs. sa se simta autentica. Un anunt publicitar autentic care face o legatura semnificativa cu un client va spori eficienta anuntului si va spune o poveste care depaseste doar o vanzare.

Cunoasteti produsul

Fie ca scrieti un articol publicitar pentru propriul dvs. produs sau pentru produsul unui client, este crucial sa cunoasteti produsul din interior si din exterior. Trebuie sa fii expertul produsului, astfel incat sa poti spune o poveste autentica si autentica. Trebuie sa le puteti arata cititorilor modul in care un produs le poate aduce valoare pentru ei si pentru viata lor si cum le poate fi de folos. Acest lucru va creste credibilitatea scrisului dvs. si va adauga autenticitate publicitatii.

Este mai mult decat o simpla vanzare

Advertorialul dvs ar trebui sa spuna o poveste si sa atraga emotiile cititorului. Acesta este motivul pentru care trebuie sa evitati sa fiti prea vanzator. Publicitatile publicitare va ofera posibilitatea de a depasi constrangerile unui anunt obisnuit. Este o oportunitate de a oferi publicului dvs. informatii valoroase si continut valoros, in timp ce vindeti si promovati un serviciu.

Trebuie sa oferiti valoare unui consumator care depaseste nivelul de vanzare. Scrieti continut acceptabil si utilizati doar informatii despre vanzari pentru a sfatui cititorii despre beneficiile produsului dvs. si despre modul in care acesta ii va ajuta.

Incheiati cu un indemn la actiune

Asa cum ar trebui sa incepeti publicitatea cu un titlu excelent, convingator si interesant, ar trebui sa incheiati cu un indemn la actiune care avertizeaza cititorul cu privire la urmatorul pas sau pasii pe care ar trebui sa-i faca pentru a afla mai multe despre beneficiile sau avantajele produsului dvs.

Utilizati indemnul la actiune pentru a consolida valoarea produsului si a atrage pe cineva sa faca un anumit tip de actiune. Acest lucru ar putea fi la fel de simplu precum scrierea „Inscrieti-va acum” sau „faceti clic aici pentru a incepe cariera” Indemnul dvs. la actiune ar trebui sa ofere, de asemenea, informatii despre detalii de contact sau linkuri catre mai multe informatii, astfel incat cititorului sa i se ofere o optiune dupa ce a terminat de citit articolul.

Scrie un Advertorial in modul corect

Publicitatile sunt o modalitate excelenta si eficienta de a comercializa si promova un produs, oferind in acelasi timp informatii necesare si detaliate despre acesta. Anunturile obisnuite pot fi deranjante pentru unii consumatori. Acesta este motivul pentru care reclamele publicitare sunt atat de eficiente. Acestea sunt o modalitate excelenta de a face publicitate unui produs si pot atrage cititorii aratand valoarea si utilitatea pe care un anumit produs sau serviciu le poate oferi.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.186)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]