De ce este important marketingul de continut?

de | apr. 26, 2021 | Internet Marketing

Marketingul de continut este acum strategia initiala pentru cresterea gradului de cunoastere a marcii, dar continutul excelent face mai mult decat sa anunte potentialii clienti cine esti. Continutul relevant duce la cresterea traficului catre site-ul tau, maximizand in acelasi timp conversiile in acest proces. Acesta este probabil motivul pentru care 92% dintre companii isi vad continutul ca pe un activ comercial.

Majoritatea marcilor stiu ca marketingul de continut este important, asa ca il integreaza in strategia lor globala de marketing digital. Desigur, dezvoltarea de continut excelent este mai usoara atunci cand partajezi cu o echipa de scriitori experti care pot ridica vocea si reputatia companiei tale. Iata de ce aceasta investitie in marketingul de continut este atat de valoroasa pentru afacerea ta si unde poti gasi ehipa potrivita pentru a va ajuta sa reusesti.

Continutul excelent creeaza incredere

Ce este continutul excelent? Cele 6 standarde de maretie a continutului

Crearea de continut si SEO sunt ambele investitii pe termen lung, dar pot oferi o valoare extraordinara cu abordarea corecta. O parte din ceea ce construiesti cu un continut – fie ca este o postare pe blog, un articol de conducere gandit, o carte sau un video de instruire – este increderea in publicul tau tinta.

Marketingul de continut poate ridica autoritatea marcii

Continutul de incredere atrage un public fidel. De asemenea, convinge motoarele de cautare precum Google ca site-ul tau merita indexat si merita plasat in partea de sus a paginilor de rezultate. Google foloseste persoane reale pentru a determina ce site-uri web ofera valoare, iar acele persoane determina partial ordinea rezultatelor motorului de cautare. Cu cat continutul tau este mai relevant si mai autoritar, cu atat este mai larga acoperirea cu potentialii clienti.

Strategia potrivita va va oferi mai multi clienti potentiali

Fiecare continut are de obicei un indemn la actiune. Acel CTA ofera publicului o modalitate de a intra in contact daca le place ceea ce citesc sau aud. Continutul este una dintre cele mai eficiente modalitati de a aduce noi clienti in afacerea ta. De fapt, acesta poate fi singurul rezultat al marketingului de continut care conteaza cel mai mult. Doua treimi din companii, 67 la suta, utilizeaza volumul de generare de continut ca un indicator al continutului de succes.

Scrierea exceptionala imbunatateste SEO

Continutul facut corect iti imbunatateste pozitia in motoarele de cautare. Aceasta implica cateva strategii cheie pentru construirea continutului potrivit, cum ar fi construirea de linkuri; cercetarea si incorporarea cuvintelor cheie; construirea de pagini tematice si clustere; si blogging regulat. SEO puternic inseamna mai multa vizibilitate si, prin urmare, mai multi clienti potentiali interesati care iti verifica site-ul.

Continutul atent creste fidelizarea clientilor

Un mod pentru consolidarea increderii clientilor este asigurarea pastrarii clientilor. Continutul excelent te ajuta sa restabilesti acea relatie pozitiva dintre marca ta si adeptii tai.

Este un factor in stimularea conversiilor

Abordarea corecta economiseste timp si bani

Economie de bani si timp, gestionarea timpului si a banilor, timpul este egal cu banii, timpul este bani, pictograma valoare a timpului banilor.

Continutul are adesea avantajul de a raspunde la intrebarile unui potential client inainte de a completa vreodata un formular de contact. Acest lucru are doua efecte importante: In primul rand, deoarece intrebarea este deja raspunsa, echipa ta nu trebuie sa petreaca timp raspunzand la aceasta atunci cand persoana intra in contact. In al doilea rand, se asigura ca doar cei mai calificati vizitatori iti contacteaza marca.

Marketingul de continut merge mana in mana cu obiectivele tale.

Exista un motiv bun pentru care companiile vad continutul ca un atu. Mai simplu spus, este usor de integrat in alte tipuri de marketing. Marketingul prin e-mail, cum ar fi buletinele de stiri saptamanale, se bazeaza pe ceva de valoare de spus. Ce valoare mai buna decat postarile deja pe site-ul tau web?

Cum sa iti dezvolti strategia de marketing pentru continut

Cel mai bun mod de a descoperi efectele pozitive ale marketingului de continut este sa incepi cu propria strategie de marketing de continut.

Recunoasterea acestor beneficii ofera o multime de motivatii pentru a afla mai multe despre modul in care identitatea ta de marca poate obtine o taxa suplimentara prin continut revitalizat. Indiferent de marimea afacerii tale si de talentul echipei tale, este nevoie de un grup de scriitori dedicati pentru a face treaba.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]