Metode pentru imbunatatirea clasamentului tau SEO

de | oct. 26, 2021 | Servicii Web

Optimizarea motoarelor de cautare (SEO) determina cat de bine este situat un site web in motoarele de cautare obisnuite, cum ar fi Google. Indiferent de tipul de afacere pe care il desfasori, indiferent daca este vorba de o consultanta in comunicatii sau de un magazin de prajituri, o strategie SEO eficienta este un mod inteligent de a spori vizibilitatea online, de a atrage noi clienti, de a va dezvolta afacerea – si de a creste profiturile.

Ce ai nevoie?

  1. Continut de inalta calitate

Continutul de inalta calitate se afla in centrul succesului SEO. Pentru a atrage motoare de cautare, trebuie sa completezi site-ul tau web cu continut.

  1. SEO on-page

Continutul nu trebuie doar sa fie de inalta calitate. De asemenea, trebuie optimizat pentru motoarele de cautare. Cum faci asta? Poti incepe cu aceasta lista de verificare de baza pentru SEO pe pagina:

  • Alege un cuvant cheie principal pentru pagina si trei pana la patru cuvinte cheie conexe.
  • Include cuvantul cheie principal in adresa URL.
  • Asigura-te ca eticheta de titlu, meta descrierea si H1 includ cuvantul cheie principal.
  • Continutul trebuie sa fie de inalta calitate si scris pentru un nivel de lectura de clasa a VIII-a.
  • Variaza structura continutului pentru ao face scalabila (de exemplu, utilizeaza H2s si H3s in mod eficient cu liste).
  • Asigura-te ca legaturile interne utilizeaza un text de ancorare eficient.
  • Includeti cel putin o imagine.
  1. Cuvinte cheie eficiente

Cuvintele cheie sunt o consideratie critica pentru optimizarea pe pagina. Continutul dvs. ar trebui sa includa cuvinte cheie vizate – in esenta, ce cuvinte sau expresii ar putea cauta utilizatorii care ar conduce in mod ideal la pagina ta.

  1. Backlinks utile

Unele dintre modalitatile de imbunatatire a vizibilitatii tale online nu au nicio legatura cu ceea ce se afla pe site-ul tau web, ci pe site-urile altor persoane. Deoarece din ce in ce mai multi oameni sunt directionati catre site-ul tau web de pe alte site-uri web, Google recunoaste acest lucru si poate clasifica site-ul tau mai sus in consecinta. Deci, cum conduci acest trafic?

  1. Securitate

Continutul fantastic nu te va duce departe daca platforma ta nu este accesibila si sigura. De asemenea, nu vei putea genera backlinkuri de inalta calitate daca site-ul tau web nu este vazut ca fiind de incredere. Pentru a te asigura ca site-ul web este sigur, utilizeaza criptarea HTTPS.

  1. Abilitatea crowd

Crawlability asigura ca motoarele de cautare iti pot gasi site-ul. Avand in vedere ca exista miliarde de pagini web live, este destul de important!

  1. Viteza de incarcare

Lumea digitala a parcurs un drum lung de cand a devenit disponibila pentru publicul larg. Zilele de asteptare nerabdatoare pentru conexiunile dial-up au trecut de mult. Constructia paginii tale web ar trebui sa reflecte acest lucru.

  1. Implicarea utilizatorilor

Am vorbit despre importanta crearii de continut de calitate si continut optimizat SEO din punct de vedere tehnic. Continutul tau trebuie sa indeplineasca si un alt criteriu: trebuie sa fie atragator. Google foloseste instrumentul de inteligenta artificiala RankBrain pentru a evalua implicarea utilizatorilor.

  1. Schema Markup

Marcarea schemei, sau date structurate, este un tip de microdate back-end care spune Google cum ar trebui clasificata si interpretata pagina. Aceste date ajuta motorul de cautare sa determine tipul de pagina – de exemplu, este o reteta sau un capitol de carte? Datele structurate trebuie sa fie relevante, complete si specifice locatiei.

  1. Autoritatea site-ului

Autoritatea unui site web prevede in esenta cat de bine se va clasa un site web in rezultatele cautarii Google. Este o masura rapida a potentialului SEO al unei pagini. Site-urile cu scoruri mai ridicate sunt mai susceptibile sa se claseze mai sus in motoarele de cautare.

  1. Mobile friendly

Computerele nu mai sunt gardienii internetului. Majoritatea traficului web la nivel mondial este acum generat de telefoanele mobile. Recunoscand importanta navigarii pe internet, Google a declarat in mod explicit ca compatibilitatea cu dispozitivele mobile este un factor SERP.

  1. Listari de afaceri de incredere

Listele de afaceri de incredere reprezinta o piesa a puzzle-ului, mai ales cand vine vorba de „T” – incredere. Listarile de afaceri, numite si citate, sunt deosebit de importante la nivel local.

  1. Legitimitatea retelelor sociale

Activarea pe retelele sociale este o modalitate excelenta de a stimula implicarea utilizatorilor. Postarea de linkuri catre continut de calitate pe Instagram, Facebook, Twitter etc., va face clic si atrage utilizatori.

  1. Incearca comanda rapida Google Snippets

Un mod subtil de a ajunge in partea de sus a paginilor cu rezultatele cautarii este prin fragmente. Fragmente apar inaintea clasamentului obisnuit, plasandu-te automat in „pozitia zero” dorita a paginii clasamentelor, chiar daca nu „castigi” tehnic cursa.

  1. Facilitate de utilizare

Exista un fir comun care parcurge toate punctele de mai sus, indiferent daca acestea sunt legate de elemente tehnice back-end sau de continut vizibil real, front-end. Totul este usor de utilizat. Multi oameni presupun ca SEO de succes are ca scop indeplinirea algoritmilor unui bot Google.

Sfaturile de mai sus te pot ghida drumul catre o strategie SEO reusita, mai ales daca abia ai inceput sa faci marketing de continut si SEO. Daca nu te descurci singur poti intodeauna apela la experti in servicii optimizare seo.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]