Acordarea atentiei proiectarii site-urilor web este cruciala pentru dezvoltarea afacerii tale. Acum exista aproape 1,7 miliarde de site-uri online, care ofera o multime de tipuri diferite de site-uri web de studiat, dar si o multime de confuzie cu privire la tipul si designul care vor functiona cel mai bine pentru tine.

In calitate de antreprenor sau proprietar de intreprindere mica, trebuie sa fi familiarizat cu toate tipurile diferite de pagini web, astfel incat sa poti decide care va satisface nevoile tale.

Iata cele 8 tipuri diferite de site-uri web:

  1. Website de prezentare

Website-ul de prezentare este centrul principal al site-ului tau si serveste ca fata a unui brand.

Pagina ta de prezentare ajuta vizitatorii site-ului sa ajunga in diferite zone ale site-ului si poate servi si ca palnie de conversie. Deoarece majoritatea oamenilor vin la tine prin intermediul paginii de pornire, aici conteaza cel mai mult designul. Prin urmare daca cauti creare site de prezentare , trebuie sa descrii in cele mai mici detalii dezvoltatorului povestea afacerii tale pentru a o transpune cat mai bine clientilor tai prin designul pagini de prezenatre.

  1. Site-uri de reviste/ziare

Un site web al revistelor contine articole, fotografii si videoclipuri informative si educative. In ultimii douazeci de ani, industria revistelor s-a schimbat de la o platforma exclusiv tiparita la un format in mare parte digital. Tipul site-ului revistei functioneaza bine pentru site-urile informative.

  1. Site-uri de comert electronic

Un site web de comert electronic este o destinatie de cumparaturi online, unde utilizatorii pot achizitiona produse sau servicii de la compania ta.

O pagina web robusta de comert electronic faciliteaza navigarea produselor, filtrarea pe categorii, evidentierea vanzarilor speciale si efectuarea de achizitii. Poti vedea aici un director de site-uri de comert electronic.

  1. Bloguri

Un blog contine articole, fotografii si videoclipuri actualizate periodic. Blogurile au inceput cu continut mai casual si personal in comparatie cu revistele. Dar de atunci, liniile s-au estompat, iar acum este extrem de obisnuit ca marile companii si companiile sa aiba propriul lor blog. Adaugarea de continut expert imbunatateste credibilitatea generala a unei companii sau a unei persoane. Blogurile ofera, de asemenea, materiale pentru postarile de pe retelele sociale si campaniile de e-mail.

Un exemplu de blog bine realizat este cristianablog.ro

  1. Site-uri de portofoliu

Un site web de portofoliu le permite profesionistilor creativi un loc pentru a-si prezenta cele mai bune lucrari. Acest lucru este perfect pentru artisti, scriitori, designeri, producatori de filme, constructori de mobila – etc.

  1. Pagini de destinatie (Landing page)

O pagina de destinatie este un anumit tip de pagina creat pentru o campanie de marketing care ii determina pe vizitatori sa ia o anumita actiune.

Continutul unei pagini de destinatie ar trebui sa fie limitat si sa indice indemnul (CTA) pe care doriti sa il efectueze utilizatorul. Permite mult spatiu alb in jurul CTA si salveaza elemente care nu au legatura cu scopul campaniei respective pentru alte pagini.

  1. Site-uri de socializare

Exista aproximativ 2,77 miliarde de oameni pe retelele de socializare, cu zeci de platforme diferite disponibile. Indiferent cine este publicul tau tinta, probabil ca il veti gasi pe Facebook sau Twitter sau Instagram sau Snapchat sau LinkedIn. Desi nu poti reproiecta platformele in sine, ai un anumit control asupra aspectului paginii tale si poti crea continut care sa conduca la partajarea retelelor sociale.

  1. Director si pagini de contact

Un director sau o pagina de contact este un loc in care utilizatorii se pot conecta cu tine sau cu altii.

Acest tip de site functioneaza bine atunci cand doresti sa listezi  companii sau persoane din cadrul unei organizatii. De exemplu, un director local de restaurante contine restaurante din zona cu meniuri, intervale de preturi, numar de telefon si recenzii.

Alege tipul de site web potrivit pentru publicul tau.

Un design bun este mult mai mult decat un simplu aspect atragator, dar stimuleaza, de asemenea, implicarea utilizatorilor si este foarte orientat catre nevoile publicului care vizioneaza site-ul. Fi atent la ceea ce au facut alte companii cu proiectarea site-ului web si identifica rapid ce format functioneaza cel mai bine pentru fiecare proiect. Stiind ce au realizat altii cu diferite tipuri de pagini, iti ofera o impresie puternica pentru tipul de site web care va functiona cel mai bine pentru tine.