Cum transportăm copiii în siguranță în mașină

de | sept. 21, 2021 | Life, Afaceri, Servicii

Transportarea unui copil în mașină trebuie sa fie confortabilă si ușoară atât pentru părinți, cât si pentru cei mici. Organizația Mondială a Sănătății a concluzionat că un dispozitiv de siguranță în transportul copiilor reduce riscul de deces cu până la 60%.

Începutul de an școlar ne-a făcut să căutăm cele mai sigure soluții legate de transportarea în siguranță a copiilor. La ce ar trebui să fie parintii atenți atunci cand aleg un scaun auto sau ce înseamnă RWF și ISOfix – sunt doar câteva din întrebările la care vei găsi răspuns în acest articol.

La ce ar trebui să fie părinții atenți atunci când aleg un scaun auto

Atunci când aleg un scaun auto, părinții ar trebui să fie atenți la cateva criterii esentiale, cum ar fi siguranta, modul de instalare, dar si materialele din care este realizat. Un alt factor important este si sistemul de prindere al scaunului, care trebuie să se potrivească cu mașina. De asemenea, standardele europene de siguranță, precum ECE R44.03 sau R44.04, diversele certificari si teste la care a fost supus – ADAC, Tass International, Stiftung Warentest sau Intertek sunt alte elemente de referință. Standardul de calitate al produselor pe care le comercializam pe site este unul foarte ridicat si in prezent ne mandrim sa avem scaune auto care au fost testate de ADAC – cea mai mare organizatie automobilistica din Europa, care anual realizeaza teste extreme pentru scaunele auto, in diferite situatii de impact.

 Lionelo – Scaun auto Lars Spatar detasabil, 15-36 Kg

 

Lionelo – Scaun auto Lars Spatar detasabil, 15-36 Kg
Scaun auto i-Traver Laurel Spatar reglabil, Protectie laterala, 15-36 Kg, cu Isofix
Scaun auto i-Traver Laurel Spatar reglabil, Protectie laterala, 15-36 Kg, cu Isofix

De la ce vârstă ar trebui să stea copilul în scaunul auto

O altă întrebare pe care și-o pun foarte des părinți este – De la ce varsta ar trebui sa stea copilul in scaunul auto?- Ei bine, copiii mici, nici macar sugarii, nu se transporta niciodata in brate. Pentru ca in cazul unui accident, acestia sunt expusi unui risc ridicat de accidentare. Sunt scaune special concepute pentru fiecare varsta, inclusiv pentru nou nascuti. Pentru bebelusi puteti alege o scoica sau un scaun care are baza prevazuta cu picior extensibil, pentru un acces mai facil. Pe babyneeds.ro, modelele de la categoria 0-18 kg sunt prevazute cu centuri de siguranta in 3 sau 5 puncte, precum si cu multiple accesorii utile, cum sunt husele sau tetierele reglabile. In plus, sunt dotate cu perne moi si confortabile, precum si cu protectii suplimentare pe laterale.

Lionelo – Scaun auto Liam Carmin Spatar reglabil, Pozitie de somn, 0-18 Kg, Rosu

Lionelo – Scaun auto Liam Carmin Spatar reglabil, Pozitie de somn, 0-18 Kg, Rosu

Ce înseamnă RWF si ISOfix

Părinții sunt de asemenea interesați de termeni precum RWF si ISOfix.
RWF vine din engleză – rearward-facing si înseamnă montarea unui scaun auto orientat cu spatele spre direcția de mers. Thomas Turbell este cel care a lansat aceasta idee de a transporta copiii cu spatele spre direcția de mers la institutul VTI, pornind de la faptul ca scaunele auto RWF prezintă un risc cu 92% mai mic de producere a leziunilor într-un accident.  Transportarea copiilor cu spatele spre direcția de mers este recomandata până la vârsta de 3-4 ani.
ISOfix reprezinta un sistem de fixare sigur si usor de manevrat a scaunului auto pentru copii. Punctele de ancorare ISOfix sunt aplicate pe caroseria masinii, pe acestea se ancoreaza conectoarele ISOfix ale scaunului auto pentru copil, astfel scaunul devine parte a caroseriei. Un lucru important de precizat, daca se utilizeaza sistemul ISOfix nu mai este necesar ca scaunul sa fie asigurat si prin centura de siguranţa a masinii, pentru ca acest sistem reduce riscul utilizarii gresite de la 70 % la 10 %. Acest system ofera mai multa siguranţa copiilor in trafic, pentru ca nu permite alunecarea, rasturnarea sau balansarea scaunului in caz de impact.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]