Ce Este si Cum Putem Beneficia de Mobilitate Electrica

de | aug. 26, 2021 | Home & Deco

Poluarea este un motiv de ingrijorare peste tot in lume. Majoritatea oamenilor beneficiaza de toate resursele disponibile dar nu se gandesc si la generatiile care urmeaza. Este datoria noastra ca si locuitori ai acestei planete sa protejam ceea ce avem, sa avem grija de mediul inconjurator, sa reciclam, sa folosim energie regenerabila, verde, cat mai mult posibil. O solutie din ce in ce mai accesibila in randul populatiei este folosirea masinilor electrice.

De ce Sa Optam pentru Masini Electrice?

Multi dintre voi se intreaba ce varianta sa aleaga atunci cand se hotarasc sa achizitioneze o masina noua: sa opteze pentru una care functioneaza pe baza de  carburant, sau pentru una electrica? Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu stiu mare lucru despre masinile electrice, cum se incarca, cat se poate merge cu ele dupa ce au fost incarcate si asa mai departe. Desi se promoveaza achizitionarea masinilor electrice pentru a elimina poluarea, multi oameni evita acest lucru din lipsa de informare. Cum este posibil sa alegi ceva cand nu ai suficienta informatie? De aceea, este ideal sa va informati cat mai bine cu privire la acest subiect. Vanzarile masinilor electrice au crescut in Europa si acest lucru este datorat numeroaselor avantaje pe care le ofera.

Cele mai importante avantaje pe care trebuie sa le cunoasteti:

  1. Necesita mai putina mentenanta, prin urmare sunt mai ieftin de intretinut.
  2. Nu emit CO2 in atmosfera si contribuie la crearea unui mediu mai sanatos si mai putin poluat. Acestea contribuie la mentinerea unui aer mai curat si prin urmare la o viata mai sanatoasa a locuitorilor.
  3. Functioneaza pe baza de electricitate; partea buna este ca electricitatea este mai ieftina decat petrolul.

Partea si mai buna este ca masinile electrice pot fi incarcate cu energie regenerabila, verde. Proprietarii unor astfel de vehicule pot beneficia de un transport durabil utilizand un mix de baterii si energie verde. Acest lucru este minunat pentru cei care obtin energie verde din panouri fotovoltaice. Energia verde a devenit mult mai accesibila din punct de vedere al costului. Daca dati o cautare pentru panouri fotovoltaice pret veti vedea cat sunt de convenabile si in ce perioada de timp va puteti recupera investitia.

Un alt motiv pentru care ar trebui sa alegeti masini electrice este faptul ca statul stimuleaza achizitia acestora. In acest moment se ofera diverse subventii pentru cei care doresc sa achizitioneze vehicule electrice. Daca ezitati sa va cumparati o astfel de masina pentru ca nu stiti cum o veti incarca, trebuie sa mentionam ca se instaleaza din ce in ce mai multe statii de incarcare pe teritoriul tarii noastre.

Ce Criterii Trebuie Sa Aveti in Vedere cand Alegeti o Masina Electrica?

Mobilitatea electrica reprezinta viitorul in ceea ce priveste transportul fara doar si poate; este ideal sa cititi informatia existenta cu privire la masini electrice si sa va familiarizati cu avantajele pe care le ofera pentru a putea lua cea mai buna decizie bazata pe informatii reale. Nu trebuie sa evitati vehiculele electrice deoarece nu stiti ce avantaje ofera, cum si unde le puteti incarca, cat puteti merge dupa ce le-ati incarcat si asa mai departe. Parte buna este ca din ce in ce mai multe branduri se axeaza pe masini electrice si acestea au niste preturi foarte avantajoase si design-uri atragatoare.

Iata cateva aspecte de care sa tineti cont pentru a face cea mai buna achizitie:

  • Ce tip de vehicul doriti? BVE care are doar motor electric si poate functiona doar pe baza de energie, sau PHVE care are si motor electric si unul care functioneaza pe benzina.
  • Ce capacitate are bateria masinii?
  • Care este raza de actiune pe care o puteti parcurge cu o incarcare?
  • Care este puterea maxima a cablului de incarcare a acumulatorului?

Este important sa stiti ce optiuni aveti pentru a va cumpara masina electrica de care veti fi multumiti si pe care o veti conduce si incarca cu usurinta.

SolarX închide acest ciclu minunat al transportului verde si durabil actionand atat pe piata de energie regenerabila cat si pe cea de mobilitate electrica. Conteaza enorm pentru cei care au ezitari in ceea ce priveste energia verde sa stie ca pot conta pe o firma cu o reputatie impecabila in acest domeniu, una care ii va ajuta sa aleaga cel mai potrivit sistem fotolvoltaic pentru nevoile acestora si bugetul pe care il au la dispozitie. Este bine de stiut ca puteti conta pe SolarX pentru comercializarea si instalarea sistemelor fotovoltaice si a statiilor de incarcare electrice premium.

Ce Trebuie sa Stiti despre Incarcarea Masinilor Electrice?

panouri fotovoltaice pret

Reteaua electrica este suprasolicitata; tinand cont de faptul ca din ce in ce mai multi oameni isi indreapta atentia spre masinile electrice, nu este de mirare ca va fi o presiune enorma asupra retelei electrice actuale.  Energia solara, captata la  fiecare casa, sediu, etc., este o soluție perfecta pentru rezolvarea acestei probleme, si mai mult decat atat va reduce din costul total al consumului lei/kWh al masinii prin energia produsă la sursa, gratis.

Piata de statii electrice evoluează in același ritm ca si mașinile electrice. In ultimii 2 ani cu peste 100% in fiecare an.  Este posibil sa va incarcati vehiculul acasa sau la un sediu privat; va puteti instala o statie de incarcare la domiciliul dumneavoastra sau in parcarea de la serviciu si puteti utiliza energie verde obtinuta din panouri fotovoltaice. Instalarea unei astfel de statii va fi facuta de catre o echipa de specialisti care va vor ghida si va vor ajuta sa alegeti cea mai potrivita statie de incarcare pentru nevoile dumneavoastra.

Este bine de stiut si ca exista statii de incarcare publice, care sunt utile atunci cand calatoriti in alte orase. Aceste statii sunt usor de folosit si veti avea nevoie doar de un card sau de o aplicatie pentru a le putea accesa. Tine de noi sa protejam mediul in care traim si sa contribuim la un aer mai curat. Specialistii de la SolarX sunt la dispozitia dumneavoastraa pentru mai multe detalii cu privire la produsele si serviciile pe care le ofera si va vor ajuta sa luati cele mai bune decizii, tinand cont de necesitatile si bugetul dumneavoastra.

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]