Iarna este anotimpul care ne pune cele mai multe dificultati cand vine vorba de imunitate, pentru ca, vrem, nu vrem, acum suntem cei mai expusi racelilor si trebuie sa actionam inainte de a fi prea tarziu.

Gripele sezoniere sunt neplacute, cu totii ne confruntam cu ele la un moment dat. Trebuie sa fim atenti la felul in care ne imbracam, sa nu fie prea gros, sa nu fie nici prea subtire.

Daca ne imbracam prea gros, riscam sa transpiram si apoi, in contact cu aerul rece si cu vantul, sa racim. Daca ne imbracam prea subtire, corpul nostru nu va face fata presiunii si va ceda. Cel mai bine este sa ne imbracam adecvat, usor mai subtire decat am fi tentati, pentru a nu risca totusi sa ne fie prea cald si sa transpiram. De asemenea, putem sa consumam mai multe ceaiuri in acesta perioada, pentru ca au un efect benefic asupra imunitatii.

Cu totii ne dorim sa ne intarim imunitatea pentru a nu mai contacta usor gripele si racelile sau, chiar daca le contactam, sa le facem fata mult mai bine. Insa cum?

Cum sa ne intarim imunitatea natural?

Cel mai important este sa devenim cei mai buni prieteni cu ceaiurile. Chiar daca nu esti cel mai mare fan al ceaiurilor, trebuie sa stii ca au o mare contributie la un organism puternic si rezistent in fata racelilor.

Tindem sa consideram mereu prima optiune pastilele, pentru ca avem senzatia ca un ceai nu va reusi sa amelioreze problemele pe care le avem din cauza racelii. Ei bine, ceaiurile, in combinatie cu pastilele recomandare de medicul de familie, bineinteles, grabesc procesul eficient de vindecare. Astfel ca imediat dupa ce te vindeci, nu va mai trebui sa te temi ca vei raci din nou, pentru ca sistemul tau imunitar va fi si mai puternic, iar acest lucru este posibil prin consumarea ceaiurilor in mod regulat.

  • Ceaiul de ghimbir este foarte util cand suferim de bronsita. Are un efect calmant pentru tuse, pentru durerea in gat si te va ajuta si sa ai un somn linistit. Nu-i asa ca acest lucru este cel pe care ni-l dorim atunci cand suntem raciti? Sa putem sa ne odihnim cum trebuie pentru a capata noi forte cu care corpul nostru sa lupte impotriva virusului sau racelii.
  • Ceaiul de busuioc este un aliat foarte puternic impotriva racelilor, acesta contribuind intr-o masura uriasa la procesul de vindecare. Are capacitatea de a scadea febra, de a relaxa muschii si de a vindeca organismul. In plus, ajuta si la ameliorarea durerilor in gat.

Pentru aceasta iarna poate o sa apelam mai mult la ajutorul ceaiurilor, pe care sa le bem constant pentru a preveni posibilele raceli. Si, chiar daca contactam raceala sau visurul respectiv, sa putem face fata mult mai usor.

Prin urmare, alege sa consumi si tu ceaiuri in acest sezon rece pentru a-ti intari sistemul imunitar, lucru ce te ajuta sa contactezi diverse raceli sau gripe tot mai greu.

Sursa: BioD.ro