Ceasul pentru copii – fita sau necesitate?

de | iun. 18, 2018 | Fashion

O data cu trecerea timpului, copiii isi doresc sa invete cat mai multe lucruri noi, si un astfel de lucru esential este aflarea orei exacte. De aceea, incepand cu varsta de 4-5 ani, acestia manifesta din ce in ce mai mult interes pentru ceasuri, mai ales daca parintii sunt colectionari sau pasionati  de acestea. Incepand cu aceasta varsta, puteti incepe cautarile pentru diverse modele de ceasuri de mana pentru copii calitative.

Cand vine vorba despre copiii nostri, devine extrem de dificil sa gasim cele mai bune produse, iar atunci cand vine vorba despre ceasuri, treaba devine mai dificila, caci trebuie sa se tina seama de diverse aspecte in ceea ce le privste.

 Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un ceas de copil?

Atunci cand sunt la varste inca fragede, copiii isi doresc ceasuri doar pentru a ajunge sa isi imite parintii sau fratii mai mari, fara a fi insa capabili sa descifeze tainele orei exacte. De aceea, cel mai important este sa alegem ceasul in functie de design si de sexul copilului.

Exista pe piata numeroase variante, atat pentru fetite, cat si cu baietei, care sa aiba desenate sau evidentiate diverse personaje din desene animate, printese sau supereroi ori animalute si masinute. Aceste ceasuri trebuie alese in functie de preferintele copilului pentru un anumit personaj. Foarte la moda sunt ceasurile Lego sau cele cu Hello Kitty, acea pisicuta draguta ce este preferata tuturor fetitelor.

Exista insa unele modele, cu anumite desene sau modele, care pot fi purtate din copilarie si pana in adolescenta, insa trebuie sa aveti un copil care intr-adevar are grija de lucrurile personale pentru a se intampla acest lucru.

De obicei, toate ceasurile noi vin insotite de o garantie, pentru o anumita perioada de timp, insa foarte important este ce anume acopera acea garantie.

    Quartz sau automatic?

Ceasurile pot avea trei tipuri de mecanisme: quartz, automat sau mecanic si hibrid, care este o combinatie a celor doua.

Daca ai un copil pasionat de tot ceea ce tine de tehnica si mecanica, nu mai exista nici un dubiu in privinta alegerii ceasului, caci cu siguranta vei alege pentru el un ceas mecanic, care trebuie intors periodic pentru a functiona si caruia ii este necesara o ajustare lunara a orei exacte.

Daca ai un copil mai distrat si caruia nu ii plac responsabilitatile, vei alege un ceas cu quartz, care functoneaza pe baza bateriilor si nu va ridica probleme celui ce il poarta.

Din ce material trebuie sa fie ceasul?

Ceasurile pentru copii trebuie sa fie din materiale de calitate, sigure si de asemenea sa nu se deterioreze repede.

Astfel, cand vorbim despre ceasuri de mana pentru copii, trebuie sa avem in vedere ca materialele folosite pentru curele sa fie siliconul, plasticul, materialele textile sau cauciucul. De asemenea, pentru acei copii mai pretentiosi, cele mai potrivite curele sunt realizate din piele naturala sau piele ecologica, insa in cazul acestora bugetul pe care il stabiliti pentru achizitia ceasului  va fi mai mare.

In privinta carcasei, se poate opta pentru una din aluminiu, inox sau titaniu, insa trebuie sa acordati atentie eventualelor semne de alergie pe care le poate prezenta copilul.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.186)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]