Bonurile de masa, disponibile si pe card

de | mai 19, 2016 | Diverse

Ca in multe alte tari din Europa si in tara noastra bonurile de masa sunt disponibile si pe card, facand mult mai usoara folosirea acestora.
Aceste tichete de masa electronice sunt disponibile in tara noastra din anul 2013, fiind o alternativa la cele in varianta tiparita.

Salariatii primesc lunar bani pe tichetele de masa de pe card

Angajatorii sunt obligati sa vireze luna de luna banii angajatilor pe cardurile electronice, astfel incat acestia sa poata cheltui suma respectiva. Exista chiar si o data la care aceste sume trebuie sa fie debitate pe card.

Angajati pot utiliza aceste bonuri in scopul achitarii unei mese la cantina, dar si pentru a cumpara produse alimentare din magazinele partenere. Aceste bonuri sunt incluse in pachetul salarial, ceea ce inseamna ca toate costurile cu tichetele de masa pe card sunt suportate de catre firma angajatoare. Astfel de tichete sunt acceptate ca modalitate de plata si de catre unele hypermarket-uri, trebuie doar sa te interesezi care sunt acestea.
Tichetele de masa electronice sunt utilizate in magazinele care accepta astfel de carduri, dar si in cantine sau restaurante.

Ce suma se incarca pe cardul electronic

Valoarea acestora difera in functie de compania emitenta, insa poate fi de 9 lei, 9,35 lei, dar si de 10 lei. Suma incarcata pe card poate sa fie consumata la o singura sesiune de cumparaturi sau la mai multe astfel de sesiuni. Depinde de fiecare comparator in parte cum alege sa cheltuie aceasta suma de bani. Nu se percep niciun fel de comisioane pentru utlizarea acestor carduri pe care a fost incarcata suma de bani aferenta unei luni. Plata se face exact la fel cum procedezi in cazul platilor cu cardul bancar. Astfel, nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere, ca trebuie sa suporti anumite comisioane in momentul in care vei primi astfel de bonuri pe un suport electronic.
In cazul in care o persoana pierde acest card, trebuie sa anunte acest lucru angajatorului, pentru ca apoi sa primeasca un nou card.

Bonurile de masa pe suport electronic au mai multe avantaje, fiind pe card, decat cele pe suport de hartie, nu doar din punctul de vedere al accesibilitatii, cat si pentru ca poti sa cheltui si mai putin decat valoarea unui bon fizic. In cazul celor de hartie, trebuie sa faci cumparaturi care sa aiba valoarea bonului, caci nu se poate acorda rest!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.186)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]