Cum sa iti organizezi spatiul pentru fitness acasa

de | mart. 29, 2021 | Sanatate, Fitness

Pentru multi dintre noi, fitness-ul practicat acasa a devenit din ce in ce mai atragator in ultima perioada. Daca am avut experienta mersului la sala, insa, spatiul pe care il avem acasa pentru fitness poate parea greu de egalat cu spatiul organizat de la sala.
Pentru a evita senzatia ca nu poti face sport acasa, si disconfortul asociat cu un spatiu insuficient de bine organizat, este necesar sa faci putin efort.

Iata cateva idei despre cum sa iti organizezi spatiul asa cum trebuie atunci cand faci fitness acasa:

1. Afiseaza un program de fitness

Asadar, ai ales sa faci fitness acasa. Ti-ai masurat, probabil, spatiul, si ai decis ca poti face yoga, ridicari de greutati, si poate unele exercitii mai dinamice pentru care ai nevoie de mai mult spatiu. Atunci cand iti organizezi acest spatiu, este o idee buna sa incepi cu afisarea programului tau de fitness.

Foloseste un perete gol pe care sa agati un program printat, sau o tabla pe care sa scrii programul cu creta sau cu un marker. Pe aceeasi tabla iti poti nota si progresul. Astfel, te vei simti mai organizat/a nu numai cand vine vorba de spatiul fizic, ci si mental.

2. Pastreaza echipamentul in acelasi loc

Inainte sa iti organizezi echipamentul de fitness, este nevoie sa faci un mic inventar pentru a afla ce incape si ce nu incape in spatiul tau pentru fitness. Este recomandat sa pastrezi, pe cat posibil, echipamentul in acelasi loc pentru ca, cu cat este mai departe sau mai greu de deplasat si asamblat un aparat sau un accesoriu, cu atat il vei folosi mai rar.

3. Decide asupra modului de depozitare

In functie de tipul de fitness pe care il faci, vei avea nevoie si de spatiu de depozitare. Bineinteles, daca lucrezi doar cu greutatea corporala sau cu un aparat multifunctional, aceasta nevoie nu mai exista insa, daca lucrezi cu greutati, benzi elastice, salteaua pentru yoga si alte accesorii, lucrurile se schimba. Vei avea nevoie sa depozitezi aceste accesorii undeva astfel incat sa nu te incomodeze in restul timpului.

Prin urmare, ai la dispozitie cateva solutii. De exemplu, benzile elastice le poti depozita intr-un sertar. Ca sa nu se incurce intre ele, poti atasa de perete sau de o usa un mic cuier pe care sa agati benzile si, astfel, le vei avea mereu la indemana.

O alta idee ar fi sa achizitionezi o masuta mai inalta. Pe masa poti plasa cutii sau cosuri unde sa pui benzile elastice si greutatile, in timp ce sub masa iti poti depozita adidasii, salteaua pentru yoga, si alte accesorii mici pe care le folosesti in timpul workout-ului. In loc de masuta poti adauga un raft sau, pur si simplu, cateva cutii.

Pentru o minge de fitness, care este destul de voluminoasa, poti lega o coarda de doi pereti perpendiculari, creând astfel un suport suspendat. In functie de spatiul cu care lucrezi, va trebui sa ai putina creativitate, insa cu siguranta ai o multime de optiuni.

Photo by Febrian Zakaria on Unsplash

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.054)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.186)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]