Cea mai noua tehnologie de plata: plata biometrica. Iata ce au de gand sa implementeze bancile la nivel global!

de | sept. 23, 2019 | Bănci

Cand vine vorba de noile tehnologii de plati online, bancile au foarte multe planuri pe board-ul lor. In urmatorii ani insa se anunta introducerea unor solutii si servicii noi, cu adevarat interesante.

Odata cu avansarea tehnologica fara limite, platile biometrice par a fi „the next big thing” pe care bancile il au in plan pentru implementare, urmatoarea schimbare revolutionara in ceea ce priveste platile online.

Oferind capacitatea de a depasi plafoanele de plata atat de enervante uneori in zilele noastre, imbunatatind in acelasi timp securitatea si comoditatea platilor, mizele pentru banci sunt clare in ceea ce priveste implementarea acestui proces.

88% din bancile chestionate spun ca iau in calcul implementarea platii biometrice pentru anii ce urmeaza!

Cu toate acestea, exista o diferenta izbitoare de opinii intre consumatori si banci atunci cand vine vorba de plati fara contact – contactless.

Pentru banci, cea mai mare problema cu contactless-ul este posibilitatea de a ridica plafonul de plata, in timp ce securitatea este principala preocupare a consumatorilor.

37% dintre consumatorii chestionati pentru realizarea acestui studiu percep problemele de securitate ca fiind alarmante, in timp ce 51% dintre acestia se declara extrem de ingrijorati de posibilitatea fraudarii platilor cu ajutorul diferitelor tehnologii.

Bineinteles, ca si in cazul platilor normale online, diferenta va fi facuta de catre utilizatori, acestia alegand site-uri profesioniste cu o imagine buna si cu reputatie in mediul online, pentru a cumpara produse. In cazul site-urilor obscure, este indicat sa nu se ofere nicio informatie de ordin personal sau financiar, sa se evite cumpararea produselor de pe astfel de platforme.

Bancile sunt insa increzatoare ca vor avea la dispozitie infrastructura necesara pentru a elimina orice indoiala cu privire la acest nou serviciu. Acesta va folosi ca platforma de scanare a biometriei smartphone-ul. Asta face ca deja consumatorii sa fie confortabili cu tehnologia. In plus, amprentele biometrice sunt uncie in cazul fiecarui consumator, asta eliminand din calcul inca din start orice problema cu privire la securitate.

Care este reactia consumatorilor la aceste vesti?

Cand vine vorba de utilizarea biometriei pe carduri contactless sau pe smartphone, pentru plati online, 50% dintre consumatori au spus ca ar fi chiar dispusi sa plateasca pentru o asemenea tehnologie si sa se foloseasca de ea.

Cu toate acestea, exista inca preocupari de abordat, in special in privinta aspectului de privacy. Consumatorii sunt interesati unde sunt stocate datele de amprenta. Dar aceasta este in mare parte o provocare a educatiei, dupa cum spun bancile, nu a tehnologiei – toate datele raman pe cardul in sine, ceea ce inseamna ca nu lasa niciodata consumatorul descoperit.

79% dintre banci considera ca auto-inscrierea cardurilor biometrice este esentiala. Asta va presupune ca banca nu are sub nicio forma acces la datele de amprenta biometrica a utilizatorilor. Utilizatorii sunt cei care se inscriu si isi introduc datele in aplicatie, cardul pastrand aceste date in deplina siguranta. 

Ce parere au bancile cu privire la acest pas urias spre tehnologizarea intregului sistem de plati?

Cu ajutorul platilor bazate pe biometrie, bancile pot oferi consumatorilor atat siguranta impotriva fraudei, cat si un UX placut si convenabil. Mai mult decat atat, considera specialistii, platile vor fi mai confortabile ca niciodata. In plus, se va lucra intens pentru a descoperi si modalitatea in care se va putea elimina bariera plafoanelor de plati.

Pe scurt, tehnologia este acum una dintre cele mai avantajoase planuri avute in vedere de catre banca. Ea va intra in vigoare in anii urmatori si pana atunci exista suficient timp pentru a spori increderea utilizatorilor in contactless si in biometrie, educandu-i si ajutand astfel tehnologia sa ajunga la atingerea potentialului sau maxim.

Te-ar mai putea interesa si....

Powell Ramane Prudent

Presedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a continuat discursul dur despre inflatie, afirmand ca se asteapta la mai multe majorari ale dobanzii de referinta in viitorul apropiat si ca este totodata posibil si un scenariu care presupune un ritm mai agresiv de...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]