Importanta unui plic raportata la nivelul existentei umane

Un plic joaca un rol imens in furnizarea mesajelor noastre importante. Ganditi-va la Premiile Academiei: „Plicul, va rog”. Cand ai primit acea scrisoare importanta de acceptare a colegiului. Poate un card? Toate sunt mesaje de viata memorabile livrate intr-un plic.

Pentru a intelege cum a functionat si functioneaza un plic, istoria ne spune ca a fost folosit de babilonieni in 2000 i.Hr. pentru a proteja documente importante si, probabil, scrisori. Primele erau confectionate din lut. Argila in „starea de plastic” a fost impaturita peste mesaj, inchisa si apoi coapta. Acesta oferea securitatea finala, deoarece trebuia distrusa complet pentru a avea acces la mesajul din interior.

plic

Scurt istoric

Exista chiar dovezi despre utilizarea unui plic care dateaza din vremurile biblice. In Cartea Esterei, regele Ahasuerus si-a convocat regina Vashti pentru a asista la adunarea sa de printi si nobili din toata tara. Ea a refuzat sa participe. Regele era furios si, hotarand sa nu permita o asemenea nesupunere, s-a facut o noua lege. Proclamatia a fost creata si trimisa in fiecare limba, afirmand ca „barbatii ar trebui sa stapaneasca in casa lor, iar femeile ar trebui sa se supuna.” Regina Vashti a fost indepartata imediat si Esther a devenit noua regina! Ati putea spune ca Esther a fost, de fapt, prima care a beneficiat de o campanie de e-mail direct.

Prelucrbilitate

Astazi avem sute de variante de a alege un plic pentru expediere. Inainte de a decide, trebuie sa fiti atenti la factorii importanti care afecteaza reglementarile postale, inclusiv dimensiunea, culoarea, prelucrabilitatea, pozitia ferestrei si configurarea corecta a acestuia. Acestea sunt doar cativa factori de luat in considerare daca doriti ca alegerea plicului dvs. sa aiba o viteza optima de procesare, precum si costuri de expediere mai mici.

Dimensiuni si culori

Acesti factori conteaza atunci cand alegeti un plic? Absolut! Sa presupunem ca departamentul de marketing al companiei dvs. are o idee excelenta pentru un card de vacanta. Ei aleg un plic patrat de culoare rosie inchisa. Forma nu se potriveste cu specificatiile masinii, asa ca sunteti fortati sa introduceti manual. Contorul dvs. foloseste cerneala rosie doar pentru evidentiere, astfel incat fiecare plic trebuie sa fie stampilat. Si nu exista suficient contrast intre culoarea plicului si adresa jetului de cerneala neagra, asa ca trebuie sa utilizati etichete albe care sunt aplicate manual. Nu numai ca dureaza mai mult procesarea, dar un plic patrat nu este compatibil cu ratele de dimensiune a literelor in forma de USPS si este in afara raportului de aspect. Rata dvs. postala este cu aproape 22 de centi pe bucata mai mare decat cea prevazuta in buget. Ce cosmar!