Poate te-ai gandit sa faci o schimbare in mediul locuintei tale sau la serviciu, in spatiul industrial sau comercial. Ai toate motivele sa alegi pavajul cu beton amprentat.

In primul rand, aceasta tehnica iti ofera siguranta prin rezistenta dovedita in timp. Spre deosebire de pavajul clasic, in care dalele pot sari, se pot sparge sau ciobi, betonul amprentat nu se poate defecta datorita rosturilor de dilatare. Procedeele turnarii betonului si al modelarii sunt urmate de cel al realizarii taieturilor sau a rosturilor pentru a nu permite dilatarea si contractia materialului in vreme de inghet sau canicula.

Calitatea si implicit, rezistenta este marita prin intermediul aplicarii straturilor de colorant cu rol de intarire. Combinarea betonului dur cu ingredientele de inalta calitate duc la crearea unui material care trebuie modelat imediat pentru a nu se usca. Suprafata betonului este acoperita de un lac protector. De obicei, aceste lacuri sunt compusi acrilici speciali si apa. In urma folosirii lor, zona de beton este aparata de efectele negative ale ploii si a zapezii.

Calitatea este redata si de folosirea matritelor. Cu ajutorul lor, se pot realiza diferite modele care imita aspectul unor roci, pietre si texturi minunate. Vei atrage privirile celor veniti in vizita cu un beton amprentat care imita granitul sau aspectul grandios de marmura. Daca doresti un sablon mai simplu, poti opta pentru modele care imit lemnul sau gresia. Pentru iubitorii de clasic, exista matrite care imita aspectul de piatra naturala, piatra cubica dispusa circular sau piatra de munte. Indiferent de spatiu, toate acestea creeaza un aspect de vis. Daca ai o textura pe care vrei sa o pui in aplicare, atunci ai toate sansele sa fii ascultata de specialistii in pavaj cu beton amprentat. Poti alege modelul preferat dintr-un catalog larg cu diverse sabloane si culori.

Betonul amprentat este mai trainic si mai calitativ datorita faptului ca rosturile nu permit aparitia vegetatiei. Pavelele clasice sunt amplasate dala cu dala. Din cauza ca raman locuri libere intre ele, ierburile se dezvolta rapid, iar ploaia inunda spatiile goale. Cu timpul, pavelele isi pierd din stabilitate si nu mai ofera o suprafata sigura in timpul iernii.

Spre deosebire de pavele, betonul amprentat iti ofera un spatiu mai mare de amplasare. Pavelele din piatra nu pot fi puse pe spatii verticale pentru ca in timp, ar cadea. Din fericire, betonul amprentat poate fi amplasat fara probleme pe scari, la nivelul gardurilor si pe peretii verticali.

In ceea ce priveste pretul, pavajul clasic implica mai mult timp si resurse financiare mai vaste. Pavajul cu beton amprentat prezinta un pret mai mic si timp rapid de executie. Optiunea cu pavele te va costa in jur de 70 de lei pe metru patrat, in timp ce betonul amprentat are un pret in jur de 50 de lei pe metru patrat.

Contureaza perimetrul, masoara suprafata, analizeaza ofertele si stabileste daca betonul amprentat ti se potriveste.