5 motive pentru care cartile sunt mai bune decat filmele

de | sept. 16, 2019 | Diverse

Exista o adevarata disputa privind superioritatea sau inferioritatea cartilor sau a filmelor si parerile sunt impartite. Totusi, exista o serie de beneficii clare, pe care cartile tiparite le ofera, dar filmele nu. Asta face ca romanele, cartile sa fie declarate ca fiind net superioare filmelor. Iata doar 5 motive pentru care cartile sunt mai bune decat filmele.

  1.       Iti dezvolta vocabularul

E clar in ce mod cartile te ajuta sa iti imbogatesti vocabularul si acesta nu e un efect de ignorat. O carte contine chiar si cu de 10 ori mai multe cuvinte decat filmele si acopera o plaja mult mai larga de categorii de cuvinte, timpuri verbale si nu numai.  

  1.       Iti ofera mai mult

Un film de o ora si jumatate nu poate contine toate informatiile pe care le afli dintr-o carte pe care o citesti chiar si doar intr-o zi. Durata redusa a filmelor face ca o parte din informatii sa se piarda si, de multe ori, asta afecteaza povestea in sine.

Cititul unei carti dureaza cel putin cateva ore sau chiar zile. Asadar, cum ai putea sa transpui in cuvinte o carte si sa te limitezi la 90 de minute, fara sa omiti o mare parte din actiunea si povestea pe care autorul a gandit-o si a asternut-o cu scrupulozitate pe hartie.

  1.       Iti dezvolta imaginatia

Cititul unei carti e un excelent exercitiu de imaginatie. Chiar daca citim cu totii aceleasi cuvinte si fraze, in mintea noastra, povestea va fi diferita. Si asta pentru ca interpretam, simtim si ne imaginam diferit, in functie de nivelul de intelegere, de starea in care suntem, dar si de imaginatia noastra. Cititul e similar cu antrenarea muschilor. Cu cat citesti si iti imaginezi mai mult, cu atat vei face asta mai bine si cu o mai mare usurinta.

  1.       Tu creezi povestea si personajele

Poate ca te-ai aflat in situatia sa afirmi ca modul in care a jucat actorul a scazut mult calitatea filmului si a stricat oarecum intreaga poveste. Sau poate uneori nu ai o simpatie fara de actorul care interpreteaza, ceea ce va influenta parerea ta despre film si modul in care il apreciezi sau nu.  Cartile iti ofera sansa de a-ti crea tu povestea si personajele. Ti le poti imagina asa cum iti plac.

  1.       Povestea dureaza mai mult

Filmele sunt limitate si de multe ori avem un regret cand se termina, in special atunci cand povestea ne prinde. Cartile, insa, nu au limita impusa filmului, asa ca te vei putea bucura de poveste mai mult timp.

Tu ce alte beneficii crezi ca ne mai aduc noua cartile? 

Sursa: experiente-colorate.ro

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]