Creatorul functiei „Google News” se intoarce in companie. Iata noile planuri Google!

de | sept. 13, 2019 | Internet

Indianul Krishna Bharat, creatorul programului Google News se intoarce in compania mama, dupa 4 ani de la demisia sa. Evenimentul ar trebui gravat in placa de onoare a angajatilor companiei, dupa ce chiar el a criticat foarte dur sectiunea de stiri a platformei, in Octombrie 2017, in urma masacrului de la Las Vegas in care Google a avut implicatii si a dus la obstructionarea anchetei, scotand la iveala un suspect fals. 

 

Bharat declara atunci ca cei care au administrat sectiunea de stiri, lasand sa circule pe motorul de cautare stiri false sunt „nesimtiti si iresponsabili” si ca aceasta functie este o „rusine” la adresa companiei. 

 

Atunci nu s-a mai identificat cu valorile propagate de companie si a decis sa plece, dupa 15 ani ca angajat Google. 

 

Bharat a parasit gigantul motor de cautare in 2015 pentru a deveni consilier fondator pentru o companie de software numita Laserlike. Iar apoi Apple a achizitionat compania la inceputul acestui an si cele mai multe produse au intrat sub tutela Apple, a informat CNBC. Astfel, Bharat nu si-a mai gasit locul nici aici. 

 

Iata ca acum revine in compania mama. Care ii sunt motivele? 

In timp ce a lucrat la Google, Bharat a avansat in functie ca distins cercetator in domeniul cautarii web si in extragerea informatiilor. Iar Google pare sa aiba in plan imbunatatirea functiilor de cautare si rezolvarea unor buguri existente, asa incat skill-urile lui Bharat ar putea fi de folos. 

 

Asadar, acesta a decis sa se intoarca in companie pentru a-si pune la dispozitie experienta in imbunatatirea serviciilor Google. Acesta declara intr-un post pe blogul sau personal ca: ” La Google, ne-am dat seama ca capacitatea noastra de a afisa link-uri catre cele mai proaspete si mai relevante stiri a fost limitata de o problema fundamentala: noutatile proaspete nu beneficieaza de hiperlink-uri catre sursa”. 

 

Astfel, a scris Bharat, potrivit CNBC. „Mi-am dat seama ca, daca Google putea calcula cate surse de stiri acopera povestea de baza la un moment dat, puteam estima cat de importanta a fost povestea si cat de reala este stirea.”

 

Daca vor imbunatati aceste probleme, perioadele de scapare ale Google si evenimentele nefericite ca cel criticat de Krishna Bharat nu se vor mai repeta. Iar pentru acest lucru este nevoie de oameni profesionisti care sa isi reuneasca puterile si sa faca din Google News un serviciu exceptional. 

 

Experienta lui Bharat

Bharat a absolvit studii de Jurnalism la Columbia Journalism School si de asemenea, are si studii la John S. Knight Journalism Bellowships de la Stanford. A primit si un doctorat de-a lungul timpului, la institutia Georgia Tech. Si este un om extrem de talentat si de muncitor, iar in domeniul informaticii este un geniu, mai ales in departamentul de cautare al gigantului american Google. 

 

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.919)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.024)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.148)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]