Tratament cu ultrasunete pentru remodelare si relaxare

de | sept. 12, 2019 | Sanatate

Tratamentul de ultrasunete este efectuat atat pentru remodelare corporala, cat si pentru domeniul medical, respectiv utilizat in kinetoterapie.

Remodelare corporala cu ajutorul sedintelor de ultrasunete

Cu toate ca procedura este extrem de bine vazuta cand vine vorba de relaxarea corporala, aceasta este, in mare parte, cunoscuta pentru combaterea celulitei, a vergeturilor ori a tesutului adipos. Si mai ales in eliminarea completa a nodulilor celulitici calcifiati. Astfel, un tratament de ultrasunete efectuat corespunzator iti va reda elasticitatea pielii si va contribui la imbunatatirea fermitatii acesteia.

ultrasunete

Scapa de afectiuni

Exista studii care au validat procedurile cu ultrasunete de intensitate redusa drept o metoda eficienta si sigura pentru reducerea grasimii corporale, in special cu tratament repetitiv. In acest sens, cresterea concomitenta a nivelului lipidelor plasmatice va necesita investigatii suplimentare pentru a determina impactul pe termen lung al acestei tehnologii asupra sanatatii.

Reducerea grasimii corporale a devinit o problema importanta in societatea moderna din cauza consumului ridicat de calorii si a lipsei de exercitii fizice. Extra tesutul adipos care se depune in jurul abdomenului, sanilor, soldurilor si coapsei determina nemultumirea de sine asupra propriului corpul. Astfel, cererea ulterioara pentru tratamente eficiente, sigure si simple precum tratamentul cu ultrasunete in vederea reconturarii corpului a crescut din ce in ce mai mult.

Acestea au o frecventa destul de redusa, cuprinsa intre 1 MHz si 3 MHz. Acest lucru inseamna ca emisia lor poate fi clasificata ca fiind de doua tipuri. Vorbim, pe de-o parte, de emisia continua, si pe de alta parte de o emisie pe baza de impulsuri. Cu alte cuvinte, de o emisie intrerupta pentru furnizarea de ultrasunete.

Componenta pentru ultrasunete nu consta doar in majoritatea tipurilor de energie cunoscute. Ea nu este doar o simpla energie de radiatie, ci are si componenta termica. Deci energia termica emanata va contribui la sporirea temperaturii in tesutul cutanat vizat. Astfel, se produce un fenomen destul de interesant. Are loc un dublu beneficiu.

Prin urmare, terapia prin ultrasunete se bazeaza pe o serie de elemente cu efecte adiacente pentru a asigura intreg complexul terapeutic.

Contraindicatii si efecte

Asemeni oricarui alt tratament din domeniul medical sau de infrumusetare, tratamentul prin ultrasunete nu se recomanda, cu precadere, persoanelor care prezinta inflamatii cutanate. Vorbim de boli de piele, varice proeminente, boli cardiace ori chiar epilepsie.

Micro-vibratiile emise pot afecta si mai tare problemele deja existente.

Astfel, in urma undelor generate se produc efecte de stimulare termica si acustica a circulatiei sanguine. Acest lucru inseamna ca tratamentu prin ultrasunete ajuta la controlul optim al oxidarii celulare.

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

 • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
  Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
 • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.919)
  Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
 • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
  Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
 • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.024)
  De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
 • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.148)
  Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]