Plase gard este una dintre cele mai cunoscute si utilizate solutii cand vine vorba de realizarea de imprejmuiri pentru diverse suprafete. Chiar daca are ca scop principal realizarea de imprejmuiri, plase gard mai este utilizata si pentru realizarea de custi pentru animale sau alte proiecte din jurul gospodariilor. Un gard de plasa este cel mai cunoscut si utilizat tip pentru imprejumuirea de suprafete datorita unor avantaje importante pe care acest material de are.

plase gardAvantajele & Dezavantajele pe care le au plase gard

  • Daca lucrezi in industria agricola sau ai o zona care necesita imprejmuire, una din optiunile tale este sa folosesti plase  gard. Aceasta are mai multe intrebuintari si o lista lunga de avantaje:
  • Securitate – primul lucru care poate fi observat la aceste plase gard este faptul ca pot fi achizitionate in diferite grosimi. De exemple, fermele cu animale au nevoie de un gard cu o grosime mai mare pentru a putea tine animalele sub control. De asemenea, se fabrica si in dimensiuni variate. Pot fi atat de inalte incat nici omul sau animalele salbatice nu pot trece de acesta;
  • Stabilitatea – pe piata,  este una din cele mai stabile structure de gard deoarece sunt fabricate din otel. Aceste tipuri de garduri, in functie de grosimea lor pot sa atenueze chiar si impactul unei masini. De asemenea, este intalnit si in grainile zoo;
  • Nu se deterioreaza usor – un alt lucru ce poate fi observat la acest tip de plasa este faptul ca este durabil. Poate atenua impactul puternic, dar in acelasi timp nu va prezenta semen de deteriorare. Desi poate sa fie mai scumpa instalarea, acest tip de gard poate resista o viata si cu intretinere si reparatii minime.
    Rezistent la intemperii – datorita faptului ca este realizat din otel, este un material foarte dur care necesita foarte putina intretinere.

Analizand avantajele mentionate anterior putem spune ca plase gard este un material fiabil din toate punctele de vedere. Mai mult decat atat, la aceasta fiabilitate contribuie din plin si faptul ca plase  gard este accesibila din punct de vedere financiar

Cand vine vorba de dezavantajele acestor plase  gard se pot aminti: depunerea de rugina. Dar acest lucru se poate intampla atunci cand nu a fost instalata in mod corespunzator. Iar o alta problema a acestui tip de gard este ca nu blocheaza sunetul sau zgomotul.

Unde poate fi folosit acest material de imprejmuiri?

Asadar, datorita lucrurilor de mai sus, este clar de ce plase gard sunt de utilizate intr-o varietate mare de proiecte. Aceasta este utilizata atat in domeniul industrial, agricol, cat si gospodaresc.