Cei mai multi cred ca a avea un site e singurul sau cel mai important mod prin care isi pot crea o reputatie buna online. Insa, multi dintre utilizatori stiu deja site-ul unei entitati contine informatii controlate si ca e posibil ca imaginea transmisa de pagina web poate sa fie falsa. Tocmai de aceea informatiile gasite pe alte site-uri pot sa cantareasca mai mult in crearea unei imagini vizavi de o companie sau de un produs.
Cand iti creezi o imagine favorabila pe internet
Gestionarea reputatiei online are mai multe intrebuintari. Pe de o parte, este nevoia de creare a unui brand de incredere, care sa atraga un numar cat mai mare de clienti. Pe de alta parte, managementul reputatiei online se foloseste atunci cand compania sau persoana in cauza are deja o imagine e negativa si e nevoie de schimbarea perceptiei din mediul online.
Fie ca in trecut ai facut anumite greseli care au dus la situatii de criza pe care nu le-a gestionat eficient, fie ca pe internet circula informatii neadevarate, tendentioase, generate de concurenti lipsiti de fair play. Indiferent de motivele pentru care primele pozitii din Google prezinta informatii negative despre companie, aceasta situatie necesita gestionarea imaginii in mediul online.
Te intrebi cum ar trebui sa comunici cu publicul tau? Iata ce spun specialistii.
Cum iti creezi o imagine favorabila pe internet
In general, conteaza mai mult ce spune lumea despre si tine si nu cum te caracterizezi tu. Informatiile si parerile care vin din partea unor parteneri sau clienti cantareste mai mult decat modul in care tu te prezinti pe tine. Si e normal sa fie asa, subiectivitatea exista.
Fiecare companie incearca sa isi creeze o imagine pozitiva si in concordanta cu obiectivele proprii pe care sa o promoveze. Dar publicul de azi e mai instruit si cauta sa se informeze mai mult inainte sa creada o informatie sau sa faca o achizitie.
Tehnici pentru gestionarea reputatiei online
Site-ul propriu – cartea ta de vizita
Site-ul companiei este necesar, chiar daca potentialii clienti vor verifica si pe internet credibilitatea companiei. Insa un site este obligatoriu, e o carte de vizita pe care daca nu o ai, nu inspiri incredere. Asadar, opteaza pentru un site bine realizat, cu informatii pertinente, date de contact verificabile si testimoniale reale.
Advertoriale in presa
Nu uita ca potentialii tai clienti sau parteneri te vor cauta online pentru a-si face o parere despre tine. Asa ca asigura-te ca imaginea ta exista si ca e una favorabila. Achizitioneaza advertoriale pe cat mai multe publicatii online, fii cat mai vizibil si ia in calcul faptul ca, de multe ori, articolele de pe aceste site-uri vor ajunge mai sus in cautari decat website-ul propriu.
Comunicate de presa
Marile companii folosesc comunicatele de presa pentru a transmite noutati legate de proiecte, produse si alte noutati de foarte mult timp. De ce sa nu trimiti si tu comunicate? In primul rand, asa vei putea comunica cu un numar mai mare de utilizatori, vei fi mai vizibil si, in plus, poti obtine link-uri care vor ajuta propiul tau site sa creasca in cautari prin intermediul search engine optimization (SEO). Insa mai multe despre SEO gasesti in acest articol.
In plus, faptul ca in trecut doar companiile mari obisnuiau sa comunice prin intermediul unor astfel de materiale vor ajuta la crearea unei imagini de companie puternica, profesionista si de dimensiuni mai mari decat e ea de fapt. Si asta te poat ajuta mult, cu conditia ca aceste comunicate sa fie bine realizate. Vezi cum scrii un comunicat de presa.
Un alt motiv pentru care merita sa optezi pentru postarea de comunicate pe site-urile de profil e faptul ca ai costuri mult mai mici decat in cazul advertorialelor cu link. Cu doar cateva sute de lei poti asigura vizibilitatea companiei tale timp de un an.
Indiferent de tehnicile pentru care optezi sau de dimensiunea companiei pe care o reprezinti, nu uita ca e important sa fii aproape de publicul tau si sa comunici constant.
Sursa: Comunicate-PR.ro
Comentarii Recente