dezinsectie bucurestiServiciile DDD, cu precadere serviciile de dezinsectie au fost reglementate prin lege de ceva timp, insa nu toate persoanele juridice cunosc acest aspect si de cele mai multe ori afla la primul control pe care il fac autoritatile din domeniu il fac.

Reglementari legale privind serviciile de dezinsectie

Nicio societate comerciala nu este scutita de efectuarea serviciilor de dezinsectie, chiar daca societatea este una care nu desfasoara activitati alimentare sau care nu lucreaza direct cu clientii. Siguranta si sanatatea angajatilor este motivul pentru care aceste servicii de dezinsectie devin obligatorii pentru persoanele juridice.

Acesta obligativitate nu este un absurd, exista diferentieri destul de clare intre acestea si periodicitatea in care trebuie efectuata dezinsectia. Conform Ordinului nr.82 din 9 martie 2015 aflam ca periodicitatea lucrarilor de dezinsectie este:

  • Trimestrial si de fiecare data cand este nevoie, valabil pentru spatiile inchise detinute de operatori economici cu profil nealimentar, pentru institutiile publice, dar si pentru orice spatiu inchis, comun, al oricarei cladiri;
  • Lunar sau de fiecare data cand este nevoie, pentru spatiile inchise ale operatorilor economici cu profil alimentar si pentru orice unitate sanitara.

Alegerea unei firme DDD specializata

Primul aspect de care trebuie sa ti cont atunci cand alegi o firma care presteaza servicii de dezinsectie este sa te asiguri ca acesta este una complet autorizata. Acest aspect este cel care iti garanteaza o lucrare de dezinsectie bine efectuata si eficienta.

Multe companii autorizate din domeniul DDD pun pret pe evaluarea spatiului. In acest caz este foarte important sa cunosti care sunt tipurile de daunatori care afecteaza activitatea, doar asa poti fi sigur ca rezultatele vor fi unele remarcabile. Pe acest aspect firmele de dezinsectie punt un accent aparte si il ofer clientilor gratuit.

Tariful poate fi si el un punct important in alegerea companiei care va presta serviciile de dezinsectie, dar si promptitudinea echipei de interventie. In ceea ce priveste costul unei lucrari de interventie, nu exista o regula generala de tarifare, tipurile de daunatori, dimensiunea si tipul de spatiu, sunt doar cateva din aspectele care conteaza la calcularea tarifului final.