Echipamentele de foraj moderne permit crearea de fundatii fiabile si structuri de sprijin pe orice tip de sol. Daca terenul este in panta sau este instabil, poti lua in considerare tipul de fundatie cu piloti forati.

Construirea unei case pe un site cu conditii geologice complexe (soluri slabe si inclinate, pante puternice, zone cu niveluri ridicate de apa subterana) necesita utilizarea tehnologiilor de constructie care nu sunt doar practice, ci au si o eficienta economica ridicata. Una dintre cele mai progresive si mai ieftine metode de construire a unei fundatii intr-o zona cu probleme,  este montarea de piloti forati.

Fundatia cu piloti forati are o mare capacitate de rulare si poate deveni un suport fiabil atat pentru o cabana usoara din lemn sau panouri SIP, cat si pentru constructii din materiale de constructii grele.Piloti prefabricati 1

Avantajele fundatiei pe baza de piloti forati

 • Nu este nevoie sa lucrezi indelung si costisitor pentru excavare si pentru crearea gropii;
 • Viteza mare de lucru, deoarece pentru forarea puturilor este folosit echipament modern;
 • Costul redus in comparatie cu alte tehnologii;
 • Peisajul natural al terenului nu este perturbat;
 • Abilitatea de a crea o structura de sprijin stabila in zone formate din soluri usor conectate, cu o capacitate redusa de rulare;
 • Instalarea de piloti forati se efectueaza in orice anotimp;
 • Perspective largi pentru constructii, chiar si in zone cu teren nesigur;
 • Proiectare minima;
 • Armarea suplimentara ca „efect secundar” dupa instalarea pilotilor forati;
 • Fiabilitate ridicata daca calculul de baza este efectuat competent;
 • Fundatia cu piloti forati este potrivita in mod optim pentru zonele umede, zonele inundabile, zonele cu niveluri ridicate ale apei subterane.

Pilotii forati sunt produsi direct in timpul lucrului, ceea ce reprezinta un mare avantaj.

Ce sunt pilotii forati

Pilotii forati sunt coloane monolitice de beton greu, create in puturi special forate si utilizand metoda turnarii continue. Pilotii de acest tip sunt aranjati in trepte de pana la 2,5 m pe intreaga suprafata a subsolului, iar atunci cand se creeaza constructii foarte mari, este de asemenea, posibil sa se amplasezi mai multi astfel de piloti.

Capetele de pilon sunt unite printr-o grila monolita comuna. Corpul pilotului forat este, de obicei, intarit de un schelet de armare metalica, iar atunci cand se lucreaza la soluri suprasolicitate, este posibila si utilizarea tevilor de etansare care protejeaza peretii putului de colaps. Dupa ce scheletul este coborat in ​​gaura forata si volumul necesar de beton este turnat, matrita finita este procesata cu echipament de vibratie pentru a elimina pungile de aer.

Pilotii forati sunt insensibili la efectele agentilor chimici si ai apei, au o capacitate extrem de ridicata si iti permit sa elimini lucrarile de excavare la scara larga. Atunci cand se creeaza piloti forati, se utilizeaza echipamente de foraj moderne, care in procesul de lucru nu au un efect dinamic puternic asupra cladirilor din jur.

Acest lucru distinge in mod favorabil tehnologia de a crea piloti forati in procesul de instalare a elementelor umplute de alte tehnologii. Echipamentele moderne permit crearea de piloti forati in aproape orice fel de sol, inclusiv in soluri cu incluziuni solide din piatra dura.