Donald Trump da in judecata Deutsche Bank – afacerile presedintelui american anchetate pentru frauda

de | aug. 2, 2019 | Diverse, Bănci

Ca fiecare magnat, om de afaceri extrem de instarit si cu proiecte in dezvoltare de miliarde de euro, Donald Trump a avut intotdeauna o „banca a casei” asa cum o denumeste el, o institutie bancara ce leaga relatii de prietenie si sprijin pe lunga durata cu toti partenerii. 

Acea banca a fost Deutsche Bank in cazul sau. Insa de la minunata relatie de prietenie si de sprijin, iata ca intr-un scurt timp se ajunge la procese legale.  The Economist scrie intr-un articol surprinzator ca presedintele SUA este pregatit sa dea in judecata Deutsche Bank, asta dupa ce in decursul a 20 de ani banca i-a imprumutat sume de peste 2 miliarde de dolari. 

Cum s-a racit relatia dintre Trump si Deutsche Bank?

Relatia odata cordiala dintre Donald Trump si Deutsche Bank s-a inrautatit inca de acum 3 ani. Cand a devenit un pretendent serios pentru presedintie, in 2016, Deutsche a incetat sa-i imprumute bani investitorului, care inca datoreaza bancii zeci de milioane de dolari. 

Deutsche a inceput sa predea documente financiare referitoare la relatiile de afaceri ale domnului Trump catre Letitia James, avocatul general al New Yorkului, care il investigheaza pe presedinte. 

Incepand cu luna ianuarie, avocatii bancii au colaborat cu anchetatori din comisiile de la Casa de Informatii si de Servicii Financiare controlate de democrati, care investigheaza afacerile financiare ale presedintelui.

Dupa ce diverse citatii legislative au aparut la banca, pentru a preda documentele financiare in cadrul anchetei, avocatii bancii au semnat pe 15 aprilie documentul conform caruia intreaga istorie financiara a relatiei intre banca si Donald Trump va fi pusa la dispozitia comisiei. 

In lunile imediat urmatoare, fara nicio decizie si nicio intentie de a rezolva acest conflict pe cale amiabila, prin procedeele de arbitraj comercial, Trump a dat in judecata banca. 

Avocatii cer instantei sa declare capetele de acuzare ale comisiilor  ca fiind invalide. Trump sustine ca au fost eliberate diverse acuzatii pentru a-l „hartui”. El declara ca  „Nu exista alte motive plauzibile pentru aceste acuzatii decat lansarea lor in scop politic”. 

De ce este dornic Trump sa ascunda aceste documente de ochii lumii?

In cadrul procesului, banca ar urma sa dezvaluie arhive importante care contin date concrete despre istoricul financiar al companiilor lui Trump, despre activele acestuia si despre averea sa. In cadrul anchetei asupra presedintelui SUA sunt aduse in discutie diverse acuzatii de frauda. 

Declaratiile de avere depuse de Trump par a fi eronate, iar averea pare a fi mult mai mare decat a declarat presedintele. 

Deutsche Bank declara ca intreg procesul presedintelui reflecta o disputa intre domnul Donald Trump si comisiile de la Congres si ca banca nu doreste sa fie pusa in lumina acestor evenimente, nefiind acuzata de nici un delict. Tocmai de aceea, banca doreste sa coopereze si sa afiseze transparenta in relatiile legale, declara reprezentantii. 

Ce implicatii mondiale ar putea avea aceasta disputa si rezultatele sale?

Comitetul de avocati ai presedintelui SUA par a fi sceptici cu privire la reusita acestui proces. Astfel ei tind sa stea departe de a pune la indoiala motivele legitime ale deputatilor pentru a suporta investigatii. 

In plus, spun avocatii, apararea privilegiata a executivului care ar putea impiedica aparitia alotor citatii catre banca si ar putea suspenda ancheta, nu se aplica lucrurilor pe care presedintele le-a facut in viata sa privata inainte de a fi ales.

Astfel, in cazul in care procesul se realizeaza si Deutsche Bank castiga, avand dreptul sa afiseze istoricul financiar al aferilor lui Trump, functia sa poate fi pusa in pericol daca acuzatiile sunt intemeiate si Trump se face vinovat de frauda.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]