Avantajele meseriei de electrician

de | iul. 31, 2019 | Afaceri

Este o cerere din ce in ce mai mare pe piata de meseriasi, iar meseria de electrician este una spre care multe persoane se orienteaza in ziua de azi. Daca sunteti o persoana indemanatica, dar si cu o atentie sporita la detalii, atunci aceasta meserie poate fi o alegere buna pentru voi. Pentru a fi electrician este necesar sa participati la cursuri de calificare, iar apoi sa obtineti autorizare de la Autoritatea Nationala de Reglementari in domeniul energiei.

Fiecare autorizatie va avea la randul ei patru grade de competenta si anume, in cazul gradului I, se va acorda pentru lucrul cu o putere instalata de maximum 10 kW, iar in cazul gradului IV, se va putea lucra cu orice putere, dar si tensiune. Daca ati terminat un liceu cu profil energetic, atunci acest lucru ar putea fi un avantaj, dar nu este neaprat obligatoriu sa fi terminat un astfel de liceu.

Principalele avantaje ale meseriei de electrician

Principala responsabilitate a electricianului este sa instaleze, dar si sa intretina instalatii, precum si utilaje electrice. Acesta poate lucra asadar in diverse domenii. Ca electrician veti avea astfel posibilitatea de a monta instalatii electrice, dar si la mentinerea in stare de functionare a acestor instalatii.

Electricianul va contribui la instalarea, precum si punerea in functiune a masinilor, precum si a utilajelor electrice. El se va ocupa de realizarea de retele electrice conform unei documentatii tehnice foarte bine puse la punct. Un electrician se va mai ocupa si de reviziile tehnice, precum si de reparatii la instalatiile automatizate. El va face diverse masuratori electricer inainte, dar si dupa instalarea sau repararea echipamentelor electrice automatizate.

Alte aspecte

Trebuie sa mai stiti ca un electrician va putea lucra si in retelele de telecomunicatii. Veti avea chiar si posibilitatea de a fi propriul vostru sef, imediat ce veti obtine autorizatia de electrician. Veti putea sa va angajati la o firma sau va veti putea deschide cu usurinta propria afacere. Va veti putea alege astfel atat clientii, cat si programul pe care il doriti. Aveti in vedere si faptul ca veti avea un numar mai mare de responsabilitati deoarece la inceput va veti ocupa de tot. Va trebui sa va ocupati atat de partea financiara, cat si de a va face mai cunoscuti clientilor.

Meseria de electrician va ofera ocazia de a lucra in echipa. La inceput, in perioada de invatare, veti putea fi in ajutorul unui electrician, iar mai tarziu, daca lucrati la o firma, veti putea lucra intr-o echipa. Aceasta meserie va va ajuta si sa invatati in permanenta lucruri noi. Domeniul electricitatii este unul intr-o continua dezvoltare, de aceeea, daca va doriti sa fiti buni la ceea ce faceti, atunci trebuie sa fiti mereu la curent cu noile inventii. 

Daca sunteti pasionati de acest domeniu, va veti bucura de fiecare nou aparat, dar si de echipamentele sau de tehnicile noi. Un alt lucru important este ca veti avea un salariu cat se poate de atractiv. Tineti cont de toate aceste lucruri importante despre aceatsa meserie.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.237)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.939)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.032)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.157)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]