saltele superortopedice

Simti ca nu te odihnesti bine in timpul somnului si ai dureri de spate si gat dimineata si ai impresia ca te-ai trezit mai obosit decat la culcare? Cu siguranta ai nevoie de un tip de saltele superotopedice, care sa imbine confortul cu ergonomia si care sa-ti redea buna dispozitie de alta data. Pentru a avea nopti odihnitoare si zile linistite, achizitionarea unei astfel de saltele este cea mai buna idee. Ofera un sprijin ferm, iar greutatea corporala este distribuita de asa natura incat ca atenueze presiunea asupra coloanei vertebrale. Ajuta la mentinerea pozitiei corecte si atenueaza punctele dureroase.

Saltele superortopedice intr-o varietate de modele

Pe piata romaneasca sunt disponibile intr-o varietate de modele, in functie de materialele din care sunt confectionate. Poti alege una pe arcuri, sau din spuma cu memorie, oricand exista o saltea care sa se potriveasca fiecarei persoane. Daca ai alergii la diferite elemente de mediu, exista modele ecologice, adica tratate cu substante naturale care impiedica dezvoltarea acarienilor. La achizitionare se tine seama cu siguranta si de dimensiune, daca salteaua este destinata unui pat deja existent.

Multa lume se intreaba ce sunt aceste saltele superortopedice. O scurta definitie ar putea spune ca sunt acele saltele care sunt special concepute pentru beneficiul intregului corp si care ofera un somn linistit, odihnitor si confortabil, iar persoana care foloseste acest tip de saltea se trezeste dimineata plin de energie si fara dureri.

Tipuri de saltele superortopedice

Exista diferite tipuri de astfel de saltele, fiecare cu avantajele si, uneori, dezavantajele sale. Cea cu arcuri este un model ferm sau chiar foarte ferm si este indicata cu precadere persoanelor care se confrunta cu dureri in mod regulat. Suprafata destul de rigida ofera un nivel de sprijin care ajuta corpul sa se mentina intr-o buna postura in timpul somnului. Sistemul de inlantuire a arcurilor face ca distributia greutatii sa fie ideala pe toata suprafata. Sunt in general mai putin costisitoare si au o durata mare de viata.

Saltelele din spuma cu memorie sunt alcatuite dintr-un material sintetic care se muleaza pe forma corpului. Din momentul in care greutatea dispare, salteaua isi recapata forma initiala. Si aceasta ofera o pozitie naturala a corpului in timpul somnului, insa acumuleaza caldura, ceea ce ar putea fi un inconvenient pentru unele persoane.

Saltele superortopedice organice

Pentru persoanele care sufera de diferite alergii, sunt recomandate saltelele organice, care sunt fabricate din materiale naturale, dintr-un amestec de lana si bumbac. Este o alegere ceva mai costisitoare, insa sunt extrem de eficiente, deoarece dezvoltarea acarienilor este inhibata inca din start. Prezenta lanii le face insa deosebit de calduroase, prin urmare unele persoane ar putea fi deranjate de caldura. Desi sunt foarte eficiente, durata lor de viata nu este atat de mare ca la celelalte tipuri de saltele superortopedice, insa durabilitatea lor poate fi prelungita printr-o protectie speciala, de cea mai buna calitate.

Concluzionand, o astfel de saltea confera un sprijin ferm intregului corp, asigurand un somn odihnitor, iar cel care o foloseste se trezeste dimineata fara dureri articulare. Deoarece exista avantaje si dezavantaje la fiecare tip de saltele, trebuie ales modelul potrivit nevoilor fiecaruia.Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Saltele-online.ro