Importata investigatiei numita colonoscopie asupra sanatatii tale

de | iul. 22, 2019 | Sanatate

Colonoscopie, dupa numele sau este o investigatie medicala de mare precizie, efectuala de medicul specialist Romgermed, care permite examinarea colonului (intestinului gros) si rectului cu ajutorul unui instrument subtire si flexibil numit colonoscop.

Ce este aparatul cu care se efectueaza o analiza de colonoscopie?

Aparatul cu ajutorul caruia se efectueaza o colonoscopie este un instrument medical de mare precizie, subtire si flexibil, dotat la unul din capete cu un dispozitiv optic si sursa de lumina ce capteaza si transmite in timp real imagini din interiorul colonului.

colonoscopie

Care sunt beneficiile unei astfel de investigatii?

O analiza de colonoscopie este cea mai buna solutie pentru descoperirea polipilor intestinali, zonelor ulcerate, tumorilor, diverticulilor si anumitor zone inflamate sau hemoragice. De asemenea, in cadrul acestei investigatii se poate preleva biopsie de la nivelul colonului sau rectului, si in plus, pot fi extirpate formatiunile tumorale existente la acest nivel.

Care este procesul unei investigatii de colonoscopie?

In cadrul unei analize de colonoscopie, medicul specialist Romgermed introduce un tub lung, subtire (aproximativ 1 cm grosime) si flexibil in rect, in timp ce pacientul este sub anestesie locala si culcat pe masa de consultatie. Apoi, colonoscopul este ghidat de catre medic pentru a parcurge intreaga lungime a colonului si astfel medicul poate vizualiza pe rand urmtoarele zone: zona anala, rectul, sigmoidul, colonul descent, transvers si ascendent, valva ileo-cecala si ultima ansa ileala.
O analiza de colonoscopie dureaza circa 15 minute, nu este dureroasa si pentru un grad ridicat de confort, pacientului i se administreaza intravenos un calmant. Aceasta investigatie este nedureroasa si datorita dispozitivului de ultima generatie.

Colonoscopie si endoscopie – sunt aceleasi lucruri?

In caz ca nu erati lamuriti, o colonoscopie si endoscopie nu inseamna acelasi lucru, desi, intr-un fel sau altul, aceste proceduri sunt asemanatoare.
Atat una, cat si cealalta, sunt folosite de catre medici cu scopul de a efectua o analiza amanuntita a mucoasei tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia presupune introducerea unui endoscop pe cale orala pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, pe cand o colonoscopie se ocupa de analiza intestinului gros.

Indiferent ca aveti nevoie de o endoscopie sau colonscopie, medicii de la Clinica Romgermed din Bucuresti va stau la dispozitie cu cele mai performante aparaturi pentru ca dumneavoastra, in calitate de pacienti, sa beneficiati de cele mai bune conditii si sa uitati de teama de analize.

Si nu uitati, atunci cand optati pentru Clinica Romgermed, sa stiti sigur ca alegeti doar ce este mai bun pentru sanatatea dumneavoastra!

Te-ar mai putea interesa si....

Ciclismul cand suferi de osteoartrita

Exercitiile fizice nu vor dauna articulatiilor atunci cand suferi de osteoartrita. Si da, aceasta afirmatie include mersul pe bicicleta. De fapt, chiar este recomandat sa mergi pe bicicleta in acest caz: ciclismul este un exercitiu cardiovascular grozav, care iti...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]