Colonoscopie, dupa numele sau este o investigatie medicala de mare precizie, efectuala de medicul specialist Romgermed, care permite examinarea colonului (intestinului gros) si rectului cu ajutorul unui instrument subtire si flexibil numit colonoscop.

Ce este aparatul cu care se efectueaza o analiza de colonoscopie?

Aparatul cu ajutorul caruia se efectueaza o colonoscopie este un instrument medical de mare precizie, subtire si flexibil, dotat la unul din capete cu un dispozitiv optic si sursa de lumina ce capteaza si transmite in timp real imagini din interiorul colonului.

colonoscopie

Care sunt beneficiile unei astfel de investigatii?

O analiza de colonoscopie este cea mai buna solutie pentru descoperirea polipilor intestinali, zonelor ulcerate, tumorilor, diverticulilor si anumitor zone inflamate sau hemoragice. De asemenea, in cadrul acestei investigatii se poate preleva biopsie de la nivelul colonului sau rectului, si in plus, pot fi extirpate formatiunile tumorale existente la acest nivel.

Care este procesul unei investigatii de colonoscopie?

In cadrul unei analize de colonoscopie, medicul specialist Romgermed introduce un tub lung, subtire (aproximativ 1 cm grosime) si flexibil in rect, in timp ce pacientul este sub anestesie locala si culcat pe masa de consultatie. Apoi, colonoscopul este ghidat de catre medic pentru a parcurge intreaga lungime a colonului si astfel medicul poate vizualiza pe rand urmtoarele zone: zona anala, rectul, sigmoidul, colonul descent, transvers si ascendent, valva ileo-cecala si ultima ansa ileala.
O analiza de colonoscopie dureaza circa 15 minute, nu este dureroasa si pentru un grad ridicat de confort, pacientului i se administreaza intravenos un calmant. Aceasta investigatie este nedureroasa si datorita dispozitivului de ultima generatie.

Colonoscopie si endoscopie – sunt aceleasi lucruri?

In caz ca nu erati lamuriti, o colonoscopie si endoscopie nu inseamna acelasi lucru, desi, intr-un fel sau altul, aceste proceduri sunt asemanatoare.
Atat una, cat si cealalta, sunt folosite de catre medici cu scopul de a efectua o analiza amanuntita a mucoasei tractului digestiv. Cu toate acestea, endoscopia presupune introducerea unui endoscop pe cale orala pentru a examina esofagul, stomacul si duodenul, pe cand o colonoscopie se ocupa de analiza intestinului gros.

Indiferent ca aveti nevoie de o endoscopie sau colonscopie, medicii de la Clinica Romgermed din Bucuresti va stau la dispozitie cu cele mai performante aparaturi pentru ca dumneavoastra, in calitate de pacienti, sa beneficiati de cele mai bune conditii si sa uitati de teama de analize.

Si nu uitati, atunci cand optati pentru Clinica Romgermed, sa stiti sigur ca alegeti doar ce este mai bun pentru sanatatea dumneavoastra!