Indiferent daca vrei sa investesti in panouri solare, in apa incalzita cu ajutorul soarelui sau in orice sursa de energie verde pentru casa ta, primul pas de care trebuie sa te ocupi este de tot ceea ce tine de izolatii. Acest lucru iti va asigura maximizarea utilizarii resurselor naturale si nu vor exista pierderi de energie. Daca nu ai luat in calcul acest lucru, cel mai probabil vei ajunge sa investesti multi bani intr-un sistem puternic care acopera nevoile energetice ale unei case cu izolatii proaste.

Ce este izolatia?

Izolatia este una dintre cele mai eficiente moduri de a economisi energie, caci aceasta mentine incaperile calde in timpul iernii si racoroase in timpul verii.

Izolatia te va ajuta sa mentii temperatura dorita in casa pe tot parcursul anului, reusind sa o protejezi de frig in timpul iernii si de excesul de caldura pe timp de vara.

Cu ajutorul acestor izolatii se reuseste o reducere a poluarii sonore si o eficientizare din punct de vedere energetic.

Trebuie sa se cunoasca faptul ca, pentru a afla cat de mult se economiseste datorita izolarii casei, trebuie sa se tina cont si de alte aspecte ale locuintei, printre care dimensiunea sau tipul de izolatie ales.

In zilele noastre, atunci cand este construita o cladire noua, se tine cont de toate standardele in ceea ce priveste izolatia acesteia, insa cand vine vorba despre case vechi, acestea au nevoie cu siguranta de o imbunatatire a acestei parti din constructie.

Pentru o izolatie cat mai buna, este necesar ca aceasta sa fie realizata atat pentru acoperis, podele, pereti, cat si ferestre sau usi. Cel mai important este ca aceasta sa fie realizata pe pereti, ca mai apoi sa se izoleze acoperisuri, ferestre sau usi.

Cum se face izolatia?

Aceste izolatii de la Conduraru Grup Construct SRL pot fi realizate din diferite materiale si cu calitati diferite, insa, in general, cele mai bune materiale termoizolante sunt acelea care au structura similara cu cea a lanii, care capteaza mici buzunare de aer. Se poate opta pentru tesaturi din bumbac sau canepa ori materiale de lemn, caci in acest fel vei avea o casa izolata bine.

Poate fi utilizata o solutie de spuma prin pulverizare, bazata pe poliuretan sau pot fi utilizate substante de etansare cu ajutorul carora se opresc curentii ce intra prin fisurile aparute in materiale.

Ce tipuri de izolatie exista?

Cel mai des se opteaza pentru izolatia peretilor, iar in functie de tipul de pereti, izolatia se poate face prin zidul de cavitate, acel spatiu aflat intre partea interioara si cea exterioara a peretelui, dar si prin izolatia peretilor solizi. Atunci cand se opteaza pentru izolatia peretilor exteriori, atunci se lucreaza asupra intregii fatade a cladirii, pe cand atunci cand este vorba despre interior, aceasta izolatie se rezuma la camerele interioare.

Izolarea acoperisului se poate realiza prin izolatia casei sub acoperis, insa aceasta varianta este una dintre acele izolatii scumpe.

Izolatia geamurilor si a usilor este deosebit de importanta si poate fi realizata in primul rand cu ajutorul unor geamuri dublu vitrate, care protejeaza fonic, insa reusesc si sa mentina locuinta calda.

Izolatia podelei este cea mai scumpa si trebuie de cele mai multe ori sa se apeleze la ajutorul unor specialisti pentru a vedea daca acest lucru este neaparat necesar.