Daca sunteti interesat in instalarea unor placi decorative de tavan, incepeti prin a gasi modele  care va plac. In mod uimitor, unele dintre modelele originale ar putea fi inca disponibile. Daca gasiti un tipar vechi pe care il doriti, il puteti cauta adesea pe nume sau puteti intreba compania daca inca il mai produce. Chiar daca nu se mai realizeaza acel model, ar trebui sa gasiti unul care este foarte asemanator.

Ce sunt tavanele decorative?

In prezent exista un numar foarte mare de materiale de constructii cu care poti realiza finisajul unui tavan, insa cea mai accesibila si convenabila solutie sunt placile pentru tavan fals decorativ din polistiren. Tavanul decorativ, denumit tehnic si plafon suspendat este unul dintre cele mai utilizate sisteme din gips carton. Tavanele decorative, au inceput sa fie din ce in ce mai des utilizate, datorita catorva detalii foarte importante.

Placile pentru tavan decorativ se regasesc intr-un numar foarte mare de modele si culori, pot fi personalizate de fiecare montator in parte si datorita acestor aspecte orice persoana poate avea exact modelul de tavan decorativ fals pe care si-l doreste.

Polistirenul din care sunt realizate placile este un material usor, ecologic si totodata izoleaza fonic foarte bine. Fiind realizate din polistiren, montarea, manevrarea si debitatul acestora se va face foarte simplu si rapid. De asemenea, placile din polistiren decorativ sunt materiale ignifuge, dar acestea se pot deforma si topi in timp din cauza becurilor care sunt foarte aproape de tavan. Din aceasta cauza, se recomanda ca montarea lustrelor sa se faca la o distanta de aproximativ 25 de cm fata de nivelul tavanului.

Avantajele tavanelor decorative

Avantajele instalarii unui tavan fals decorativ sunt prezentate in urmatoarele randuri. In primul rand, greutatea redusa a placilor face ca transportul, manevratul si montatul acestora sa se realizeze cu usurinta.

In al doilea rand, ofera un aspect de nou, iar din punct de vedere estetic incaperea va fi schimbata total. Totodata acest tip de tavan este rezistent la foc datorita proprietatilor ignifuge si, de asemenea, este rezistent la umezeala, deoarece placile din polistiren nu isi pierd proprietatile in contact cu apa si acestea pot fi curatate foarte usor de praf sau pete doar cu ajutorul unei carpe umede.

Iar in al treilea rand montarea acestui tip de tavan nu necesita o calificare superioara si nici nu este nevoie de scule specifice si materiale costisitoare, de aceea aproape oricine isi poate monta singur tavanul fals decorativ.

Tavanele false decorative sunt cel ieftin mod de finisare a unui tavan, iar prin numarul foarte mare de modele si texturi ale placilor decorative, pana si persoanele care au cele mai aprige gusturi vor gasi cu siguranta ceva ce le va placea.

De unde poti cumpara tavane decorative?

Site-ul vipcasa.ro monteaza si distribuie cele mai de calitate tavane false in intreaga tara. Preturile si modelele pe care le au, va vor convinge sa ii alegeti pe ei!