Intretinere gazon – etapa benefica pentru tine

de | apr. 16, 2015 | Diverse

intretinere-gazon

Dupa cum bine stiti, gazonul este iarba care se uda si se coseste des pentru a fi mentinuta scurta, deasa si mereu verde. De aceea, se recomanda lucrarile de intretinere gazon.

Pentru a avea un astfel de rezultat trebuie sa se tina cont si de portiunile de gazon. Din aceasta cauza trebuie sa acordam o importanta mare acestui element fara de care gradina nu ar mai fi la fel de frumoasa.

TIPURILE DE GAZON

Exista multe tipuri de gazon, cum ar fi: Gazon pentru umbra, gazon putin inalt, gazon pentru zone insorite si secetoase, gazon din brazed (rulouri), rasaduri de gazon, gazon rezultat in urma insamantarii, etc.

Astfel, operatiunea de intretinere gazon este foarte usoara, utila si difera de la o casa la alta.

ETAPELE DE INTRETINERE GAZON

Pentru ati mentine gazonul curat, aerat si verde ai nevoie de cateva reguli de intretinere gazon.

Primul lucru pe care trebuie s ail faci ca sa ai o peluza verde este sa-i oferi o anumita cantitate de apa. Nu e nevoie sa exagerezi sis a folosesti udatul foarte des, ci doar o data la 2-3 zile.

Pentru a mentine calitatea, dar si aspectul ordonat al curtii dumneavoastra, tunderea periodica este urmatoarea etapa. Este de preferat ca tunderea sa nu fie facuta cand iarba este uda. Important de stiut este faptul ca iarba care nu este tunas la timp va creste foarte mult in inaltime, se va ingalbeni si va avea un aspect inestetic. De aceea, taierea firelor de iarba se face aproape de nivelul pamantului. Aceasta va duce la regenerarea plantelor si veti avea o zona cu adevarat verde.

O alta operatiune de intretinere gazon o reprezinta aerarea acestuia. Aerarea gazonului are loc o data sau de doua ori pe an, primavara si toamna. Prin aerare se vor elimina impuritatile, resturile de gazon tuns si buruienile uscate.

Gazonul necesita ingrijire, udare, aerare si nu in ultimul rand, fertilizare.

Pentru alegerea unui fertilizator, trebuie sa stiti ce tip de iarba aveti si ce costuri implica acesta. Puteti folosi un fertilizator pentru plantele de gradina. Daca doriti rezultate cat mai repede, specialistii nostrii va pot da sfaturi folositoare ingrijirii gazonului.

PRIORITATEA NOASTRA ESTI TU – ALEGE SERVICIILE NOASTRE IN INTRETINERE GAZON

Respectarea planului de intretinere gazon vă va aduce rezultatele mult dorite, veti avea un gazon mai curat dar si investitia dumneavoastra nu va avea de suferit.

Gradina dumneavostra trebuie ingrijita pentru a nu se uza in timp. Pentru evitarea acestor situatii, www.Moderngardendesing.ro va sta la dispozitie, oferindu-va consultanta dar si servicii profesionale de intretinere gazon.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.942)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.670)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.037)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]