Vrei sa stii ce e platbanda?

Platbanda este un material metalic care se foloseste in special in domeniul industriei, dar si in cadrul proiectelor de constructii medii si mici. Aceasta este utilizata ca materie prima pentru realizarea de confectii metalice.

Platbanda se mai numeste si „otel lat”

Otelul este materia prima din care este realizata aceasta, procesele de realizare fiind de doua tipuri: laminare la cald si la rece.

  • La cald – in aceasta situatia materialul finit va prezenta margini rotunjite si este solutia des utilizata in domeniul constructiilor metalice;
  • La rece – platbanda va avea intotdeauna marginile drept si este solutia cel mai des utilizata pentru realizarea de piese utilizate in proiecte in care precizia este un element foarte important.

Oricum ar fi realizata, aceasta este un material de o calitate foarte buna

Platbanda detine o serie de caracteristici care o fac sa fie cea mai eficienta solutie aleasa de specialistii din diverse domenii, dar si de persoanele fizice care o utilizeaza in gospadarii.

Acest material are calitatea de a fi foarte usor utilizat, deoarece poate fi foarte usor taiat si gaurit. In plus, platbanda poate fi sudata fara probleme ca sa poate fi inclusa in orice tip de proiect.

Varietatea de grosimi si dimeniuni pentru acest material este un foarte mare.

TOP 5 caracteristici care fac din platbanda un material particular

Asa cum am mentionat anterior, platbanda este un material calitativ si care se difera fara de alte materiale din aceeasi gama, datorita caracteristicilor particulare pe care aceasta le detine. Cele mai importante sunt urmatoarele:

  1. Detine o rezistenta ridicata in timp care se datoreaza in mod direct materiei prime din care aceasta este realizata. Materia prima din care este realizata platbanda este otelul. Practic, platbanda de aici: https://mesterumanole.ro/metalurgice/profile-laminate/platbanda va prelua toate calitatile pe care le are materia sa prima;
  2. Maleabilitatea este o alta caracteristica de mentionat. Faptul ca poate fi adaptabila in functi de particularitatile fiecarui proiect o face sa fie o solutie eficienta.
  3. Este o solutie eficienta pentru proiectele in cadrul carora precizia este un element extrem de important;
  4. Proiectele in care este o solutie eficienta sunt foarte diverese si anume: realizarea de mobila, costructii martime, confectii metalice, domeniul auto, dar si in gospodarii;
  5. Durata de utilizare a acestui material este una ridicata. Aceasta calitate se preia tot de la materia prima din care aceasta este realizata. Practic, otelul in ofera acestui material o durata de viata pe masura, dar si pastrarea tuturor calitatilor pe care la are.

platbanda