6 motive importante pentru realizarea unui site

de | iun. 25, 2019 | Internet

De secole, oamenii au gasit sute de moduri de a comunica si de a colabora atat pentru scopuri profesionale, cat si personale. Totusi, din momentul in care internetul a intrat in joc, aceste directii de activitate umana, au cunoscut o evolutie imensa. Ea a devenit deosebit de semnificativa si impresionanta in ultimul deceniu. Cu douazeci de ani in urma, realizarea unui site, a fost vazut ca un fel de lux, in timp ce astazi reprezinta un factor important pentru dezvoltarea personala, profesionala si de afaceri.

Exista astazi peste 1 miliard de site-uri pe World Wide Web – www. Acest punct de referinta a fost atins pentru prima data in septembrie 2014, dupa cum a confirmat NetCraft in sondajul sau privind serverul web din octombrie 2014 si a fost estimat si anuntat pentru prima data de Internet Live Statistici. Sa examinam cele mai populare motive care ii determina pe oameni sa realizeze site-uri, fie prin intermediul lor, fie prin angajarea de profesionisti, si in unele cazuri, prin aplicarea ambelor optiuni mentionate. 

E-commerce

In prezent, acest motiv si-a luat, cu siguranta, locul sau in top. Cu abilitati tehnice mai bune de prezentare a bunurilor si serviciilor, precum si plati rapide si sigure activate prin intermediul Internetului, tot mai multi oameni iau oportunitati de a cumpara si de a vinde online, chiar de pe desktopul lor. Se poate face chiar si in cazul site-urilor personale, daca oamenii comunica si vand bunurile sau serviciile pe care le produc prin intermediul unui site. Astfel, obtinerea unui profit financiar real poate fi numit printre motivele proeminente ale crearii unui site web. Mai mult decat atat, sistemele moderne de management al continutului sustin acest obiectiv prin intermediul unor instrumente si caracteristici de consolidare a ratelor site-ului in browserele de cautare. 

Prezentare de afaceri

Un alt motiv legat de activitatea profesionala si incurajarea tot mai multor persoane de a-si realiza site este prezentarea afacerii lor, indiferent de natura si volumul acestora. Poate fi orice, dintr-un site simplu, care ofera descrierea de baza a datelor profesionale si de contact la platforme web complexe, oferind varietate de directii de afaceri sau portofoliu extins. Caracteristica principala distinctiva fata de pozitia anterioara este ca acest site nu ofera intregul ciclu de vanzari directe de la comanda la plata si livrare, scopul sau este de a prezenta serviciile sau marfurile, precum si modalitatile de obtinere a acestora. 

Schimbul de informatii

Acesta este motivul pentru care oamenii au creat diverse bloguri si site-uri care vizeaza schimbul de informatii: acestea pot fi reviste si ziare online, colectii tematice si recenzii ale bloggerilor etc. De obicei, nu este destinata comunicarii directe, oferind doar utilizatorilor informatii proaspete si reale.

Educatie

Un alt motiv pentru realizarea de site este capacitatea si dorinta de a furniza anumite materiale si/sau comunicare cu obiectivele educationale. Acestea pot fi lucruri diferite, de la bloguri personale la enciclopedii interactive sau platforme pentru cursuri online.

Comunicare

Internetul ofera oportunitati mari de comunicare, astfel incat comunicarea poate fi un motiv mai bun pentru crearea unui site, cum ar fi bloguri cu discutii directe, forumuri, retele sociale pentru teme generale sau speciale etc.

Exprimarea si practica

Uneori, oamenii creeaza site-ul cu scopul de a obtine o platforma pentru a-si exprima creativitatea si a incerca abilitati deosebite, cum ar fi, de exemplu, scrierea creativa. Din nou, complexitatea si calitatea acestor site-uri poate fi foarte diferita, totusi, motivul principal in spatele lor este autoexprimarea si cresterea personala.

Pentru mai multe detalii si oferte personalizate la realizarea unui site web profesional, apasati click aici!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]