recuperare medicalaMasajul terapeutic urmareste obtinerea unui beneficiu terapeutic. In timp ce masajul terapeutic este adesea relaxant, scopul final al sesiunii sau seria de sesiuni nu este relaxarea.

Obiectivele terapeutice pot varia considerabil intre terapeuti de masaj si clienti. In unele cazuri, masajul este recomandat de un specialist in domeniul sanatatii si poate fi efectuat ca parte a unui plan de tratament mai amplu. De exemplu, cineva care participa la fizioterapie pentru o leziune ar putea avea masaj terapeutic regulat pentru a slabi muschii, pentru a imbunatati tonusul muscular si a spori flexibilitatea.

Executarea acestui tip de masaj trebuie facut doar de catre un personal calificat, tocmai de aceea va recomandam sa alegeti centrele care ofera masaj terapeutic din Bucuresti.

Avantajele mesajului terapeutic

  1. Este relaxant – Cand corpul este tensionat si stresat, produce niveluri nesanatoase ale bine-cunoscutului hormon de stres, cortizol, care poate contribui la cresterea in greutate, insomnie, probleme digestive si dureri de cap. Terapia cu masaj a demonstrat ca scade cortizolul in organism. Aceasta permite corpului sa intre in modul de recuperare.
  2. Reduce stresul – nu numai ca terapia de masaj poate ajuta la ameliorarea stresului, dar sesiunile de masaj regulate pe o perioada lunga de timp pot creste nivelul de energie, pot reduce durerea si pot stimula indivizii atat pe nivel fizic, cat si emotional.
  3. Promoveaza relaxarea musculara- Scopul terapiei de masaj este de a viza sursa durerii organismului prin eliminarea muschilor tensionati, cresterea flexibilitatii si asigurarea relaxarii muschilor afectati, precum si a corpului in ansamblu. Masajul promoveaza, de asemenea, circulatia la muschii afectati sau raniti, ceea ce creste substantele nutritive si oxigenul la tesuturile deteriorate.
  4. Poate ajuta la imbunatatirea circulatiei – Beneficiile pe termen lung ale terapiei cu masaj nu trebuie subestimate. Imbunatatirea circulatiei face parte dintr-un efect de bulgare de zapada care apare in organism ca rezultat al primirii unei terapii regulate de masaj pe o baza consistenta.
  5. Poate contribui la imbunatatirea posturii – Multi oameni se confrunta cu dureri de spate, gat si muschi dintr-o varietate de surse. Cu toate acestea, cauza principala a acestei dureri rezulta din starea proasta.