kinetoterapiePentru toti cei care se adreseaza unui cabinet de kinetoterapie din Bucuresti, medicul kinetoterapeut formeaza un program real de actiuni, iar dupa ce le-a indeplinit, el va obtine rezultatul de care are nevoie un bolnav, fara iluzii si fantezii de vindecare.

Kinetoterapia este un tratament non-chirurgical radical, pentru boli ale coloanei vertebrale si articulatiilor.

Probleme actuale care se rezolva prin kinetoterapie sector 2 Bucuresti

Prin exercitiile de kinetoterapie pentru coloana, durerea acuta cronica de spate, este eliminata fara analgezice si medicamente. Osteocondroza (spondiloza) coloanei vertebrale cu hernie de disc, este eliminata fara interventie chirurgicala la coloana vertebrala. De asemenea, la cabinetul de kinetoterapie Kineto-Land din Bucuresti, este posibila reabilitarea sportivilor dupa raniri si supraincarcari.

Periartrita umarului, dislocarea obisnuita a articulatiei umarului, este combatuta cu kinetoterapie fara dureri de cap. Artrita sau artroza articulatiilor soldului, genunchiului si gleznei, sunt reabilitate dupa metoda kinetoterapeutica de artroplastie articulara a soldului. Boli ale sistemului musculo-scheletic al copiilor, care includ toate tipurile de postura (scolioza, flatfoot, displazia articulatiilor soldului), pot fi recuperate usor la acest cabinet de  kinetoterapie din Bucuresti, sector 2. Crearea de programe de tratament pentru prevenirea progresiei bolilor sistemice ale sistemului musculo-scheletal (spondilita anchilozanta, poliartrita reumatica), pot fi realizate de un medic specialist de la un cabinet de kinetoterapie.

Cum functioneaza kinetoterapia

In kinetoterapie, se folosesc atat tehnici de kinetoterapie pentru coloana, cat si simulatoare inguste, locale si multifunctionale, a caror operativitate a trecut prin atentia specialistilor.

In practica kinetoterapiei, simulatoarele nu sunt folosite pentru a „pompa” muschii, ci pentru a activa muschii adanci ai coloanei vertebrale, care, datorita neutilizarii, sunt spasmodici de la sedentarism sau ca urmare a unui accident sau a unei boli. Din fiziologie se stie ca alimentatia articulatiilor (discurile intervertebrale) se realizeaza numai de catre propriii muschi adanci. In acest caz, muschii indeplinesc functia de „micropump” (difuzie activa). Dar daca acesti muschi nu sunt activati o lunga perioada de timp, adica nu se fac exercitii regulate cu implicarea lor, acest lucru duce mai intai la spasme (faza de durere) si apoi la atrofie.