Te ajuta ciclismul sa scapi de grasimea de pe abdomen?

de | mai 29, 2019 | Sanatate, Ciclism

Ciclismul este o forma de activitate foarte eficienta si cu beneficii nenumarate pentru sanatate. Insa sunt si persoane care se intreaba daca acest sport ii poate ajuta sa scape de grasimea acumulata in jurul taliei. Afla raspunsul la aceasta intrebare in articolul de mai jos.

In primul rand, daca vrei sa te apuci de pedalat, pe o bicicleta de oras, de munte sau de care vrei tu, ar trebui sa o faci in primul rand pentru sanatatea ta generala, pentru beneficiile aduse sistemului cardiovascular si a starii tale de bine, caci acestea sunt mult mai importante decat cei cativa centimetri de grasime de pe burta.

Insa, daca chiar iti doresti sa scapi de aceasta povara, iata ce ar trebui sa stii despre legatura dintre ciclism si stratul adipos de pe abdomen:

1. Ciclismul nu ajuta la reducerea grasimii de pe abdomen. Ajuta la reducerea stratului adipos de pe intreg corpul. Caci posibilitatea de a scapa de grasime intr-o singura zona a corpului este un mit. Cel putin prin sport, nu exista asa ceva. Trebuie doar sa te tii de antrenament, sa ai grija la ce mananci si vei scapa de grasimea de pe intreg corpul, asa cum spuneam si mai sus, nu doar de pe abdomen.

Sigur, exista numeroase proceduri cosmetice sau chirurgicale care te pot ajuta sa scapi de grasimea dintr-un anumit loc, insa rezultatul este unul pe termen scurt. Procedurile respective nu ofera o solutie pe termen lung la problema cu care te confrunti.

2. In afara de faptul ca reprezinta o forma foarte buna de antrenament cardio, ciclismul te ajuta sa arzi si un numar semnificativ de calorii. In functie de greutatea ta, dar si de intensitatea pedalatului, o ora de mers normal pe bicicleta te poate ajuta sa scapi de 450 – 750 de calorii. Pe de alta parte, o ora de pedalat intens te poate ajuta sa arzi intre 600 si 1000 de calorii. Faptul ca arzi atat de multe calorii te va ajuta sa arzi si grasimile stocate in toate partile corpului tau, inclusiv cele de pe abdomen.

3. Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, ciclismul este indicat si pentru cei care vor sa isi defineasca corpul. Astfel, pedalatul te va ajuta sa iti intaresti muschii si sa le imbunatatesti aspectul. In final, te vei putea bucura de un corp suplu, cu muschii bine definiti si cu cat mai putina grasime.

Asadar, desi la intrebarea „Ciclismul te poate scapa de grasimea de pe burta?” raspunsul initial a fost NU, caci nu este ok sa crezi ca poti sa slabesti doar intr-o anumita zona a corpului, iata ca in final am ajuns la concluzia ca acest sport te poate ajuta sa scapi de grasimea de pe intreg corpul, dar si sa iti tonifici frumos musculatura.

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.180)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]