4 sfaturi pentru un antrenament mai reusit pe banda de alergat

de | mai 22, 2019 | Sanatate, Sport

Banda de alergat este subestimata si chiar ocolita de multe persoane care merg la sala de fitness, insa aceasta poate fi utilizata cu succes pentru antrenamente intense si cu rezultate pe masura. Important este sa depasesti preconceptia potrivita careia nu poti obtine mare lucru de pe urma alergatului pe banda.

In primul rand, pentru a te bucura de un antrenament eficient, trebuie sa te pregatesti psihic pentru asta. Concentreaza-te sa dai cat mai mult, sa depasesti acel prag cand consideri ca nu mai poti. Astfel, vei fi pregatit pentru un antrenament intens pe banda, care iti va aduce rezultatele dorite: o conditie fizica mai buna, mai multe calorii arse, mai multa grasime data jos.

Dar, iata cum anume sa te pregatesti pentru un astfel de antrenament:

1. Echipament

Pentru a te misca in voie pe banda de alergat si a nu fi incomodat de haine, este indicat sa porti un sort/un colant si un tricou cat mai pe corp, toate confectionate din materiale specifice pentru sportivi, care lasa pielea sa respire.

In ceea ce priveste incaltarile, desi nu alergi in aer liber, tot ai nevoie de o pereche de pantofi de alergare de cea mai buna calitate, confectionati din materiale usoare, care sa iti asigure confortul necesar in timpul miscarii.

Si nu in ultimul rand, pentru ca vei transpira din abundenta, nu uita sa iei cu tine si un prosop cu care sa iti stergi broboanele de sudoare de pe frunte. Va fi confortabil atat pentru tine cat si pentru cei din jur, pentru ca vei lasa banda uscata la plecare.

2. Incalzire

Toata lumea se gandeste ca e foarte simplu sa incepi sa alergi pe banda. Te urci pe ea si incepi sa alergi cat te tin puterile. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Pentru a fi capabil sa duci la bun sfarsit un antrenament complet, trebuie sa te incalzesti in mod corespunzator.

Iata cum:

– mergi normal timp de 3 minute, iar in ultimul minut adopta un mers mai sprinten;
– alearga usor timp de 3 minute;
– alearga pe intervale: 20 de secunde foarte rapid, 40 de secunde mers normal; repeta de cel putin 3 ori.

In final, dupa ce ai terminat incalzirea, trebuie sa ii dai timp corpului sa isi revina; mergi normal cateva minute, pana cand ritmul tau cardiac revine la normal.

3. Seteaza un grad suficient de inclinare

Daca vrei rezultate cu adevarat notabile, renunta la alergatul pe banda obisnuita, fara inclinare. Acesta din urma te va ajuta sa mentii o oarecare conditie fizica, insa nu vei obtine alte rezultate impresionante. Deci, daca vrei rezultate, creste gradul de inclinare cel putin la nivelul 5.

4. Da tot ce poti

Multa lume, care nu a amai alergat pe banda, are impresia ca acest tip de antrenament este floare la ureche. Insa aceasta parere va fi demontata odata ce incepi sa iti pierzi suflul dupa 10 minute de alergare. Cu antrenament, insa, vei ajunge la performante mai mari!

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]