Banda de alergat este subestimata si chiar ocolita de multe persoane care merg la sala de fitness, insa aceasta poate fi utilizata cu succes pentru antrenamente intense si cu rezultate pe masura. Important este sa depasesti preconceptia potrivita careia nu poti obtine mare lucru de pe urma alergatului pe banda.

In primul rand, pentru a te bucura de un antrenament eficient, trebuie sa te pregatesti psihic pentru asta. Concentreaza-te sa dai cat mai mult, sa depasesti acel prag cand consideri ca nu mai poti. Astfel, vei fi pregatit pentru un antrenament intens pe banda, care iti va aduce rezultatele dorite: o conditie fizica mai buna, mai multe calorii arse, mai multa grasime data jos.

Dar, iata cum anume sa te pregatesti pentru un astfel de antrenament:

1. Echipament

Pentru a te misca in voie pe banda de alergat si a nu fi incomodat de haine, este indicat sa porti un sort/un colant si un tricou cat mai pe corp, toate confectionate din materiale specifice pentru sportivi, care lasa pielea sa respire.

In ceea ce priveste incaltarile, desi nu alergi in aer liber, tot ai nevoie de o pereche de pantofi de alergare de cea mai buna calitate, confectionati din materiale usoare, care sa iti asigure confortul necesar in timpul miscarii.

Si nu in ultimul rand, pentru ca vei transpira din abundenta, nu uita sa iei cu tine si un prosop cu care sa iti stergi broboanele de sudoare de pe frunte. Va fi confortabil atat pentru tine cat si pentru cei din jur, pentru ca vei lasa banda uscata la plecare.

2. Incalzire

Toata lumea se gandeste ca e foarte simplu sa incepi sa alergi pe banda. Te urci pe ea si incepi sa alergi cat te tin puterile. Insa lucrurile nu stau chiar asa. Pentru a fi capabil sa duci la bun sfarsit un antrenament complet, trebuie sa te incalzesti in mod corespunzator.

Iata cum:

– mergi normal timp de 3 minute, iar in ultimul minut adopta un mers mai sprinten;
– alearga usor timp de 3 minute;
– alearga pe intervale: 20 de secunde foarte rapid, 40 de secunde mers normal; repeta de cel putin 3 ori.

In final, dupa ce ai terminat incalzirea, trebuie sa ii dai timp corpului sa isi revina; mergi normal cateva minute, pana cand ritmul tau cardiac revine la normal.

3. Seteaza un grad suficient de inclinare

Daca vrei rezultate cu adevarat notabile, renunta la alergatul pe banda obisnuita, fara inclinare. Acesta din urma te va ajuta sa mentii o oarecare conditie fizica, insa nu vei obtine alte rezultate impresionante. Deci, daca vrei rezultate, creste gradul de inclinare cel putin la nivelul 5.

4. Da tot ce poti

Multa lume, care nu a amai alergat pe banda, are impresia ca acest tip de antrenament este floare la ureche. Insa aceasta parere va fi demontata odata ce incepi sa iti pierzi suflul dupa 10 minute de alergare. Cu antrenament, insa, vei ajunge la performante mai mari!