3 retete de mancare pe care sa le pregatesti in post

de | mai 4, 2019 | Culinare

In saptamana dinaintea sarbatorii de Paste ai de facut o mie de lucruri si nu ai timp prea mult de gatit? Nu trebuie sa renunti la post. Pur si simplu, opteaza pentru mancaruri care se pregatesc usor. Mai jos sunt 3 retete simplu de preparat, inlusiv o prajitura delicioasa, fara zahar.

3 retete de mancare pe care sa le pregatesti in post

3 retete de mancare pe care sa le pregatesti in post

Prajitura de post cu mere, fara zahar

Faina, ulei, apa minerala, mere, praf de copt, scortisoara, acestea sunt toate ingredientele pe care le contine reteta de prajitura de post, cu mere si fara zahar. E o prajitura de post usor de gatit, gustoasa, suficient de dulce si sfaramicioasa.

Asigura-te, insa, ca vei alege niste mere dulci. Daca merele sunt acrisoare si acest lucru te deranjeaza, poti alege sa adaugi 3-4 linguri de zahar. Insa, daca vrei o reteta sanatoasa, nu mai adauga zaharul.

Vezi mai jos reteta video de prajitura de post

Tocanita de cartofi

Una dintre cele mai preparate mancaruri de la noi, tocanita de cartofi e vedeta nu doar in posturile de peste an, ci si in zilele in care mancam „de dulce”. Cu muraturi ori salata alaturi, va fi un pranz hranitor si foarte gustos. Ingredientele pe care le contine, ceapa, morcovul, ardeiul rosu, dar si cartofii ii vor da un gust atat de bun, incat sigur o vei gati si alta data.

Cand postul se incheie, poti sa o combini cu aproape orice carne gatita la cuptor, dupa gustul tau. Nu uita sa adaugi patrunjel proaspat tocat pentru un plus de gust si pentru un aspect desavarsit.

Reteta integrala pentru tocanita de cartofi o gasesti aici.

Mancare de mazare

Chiar daca nu poarta numele de tocanita, reteta e asemanatoare cu cea a tocanitei. Ingredientele care ii dau un gust atat de bun sunt tot ceapa, morcovul si ardeiul kapia. Daca nu ai pregatit reteta pana acum, poate ar fi timpul sa o incerci.

In zilele de post, o poti consuma ca atare sau o poti combina cu un piure de cartofi pe care il faci fara lapte, doar cu ulei.

Mancarea de mazare se prepara si mai repede decat tocanita de cartofi, pentru ca mazarea e deja buna de consum daca optezi pentru cea din borcan. In acest caz, mancarea poate fi gata chiar si in 20 de minute.

Acum, ca ai aceste retete, nu mai ai scuza daca alegi sa mananci fast food sau sa nu tii post. Ai vazut deja, ca retetele prezentate sunt usor de preparat si unele dintre ele se gatesc foarte rapid. In plus, cu siguranta sunt mai sanatoase decat ceva din comert si, nu in ultimul rand, gatitul in casa te va ajuta sa faci economii.

Tu ce alegi sa pregatesti in aceasta saptamana?

Pentru mai multa inspiratie citeste si articolul despre mancare de post.

Te-ar mai putea interesa si....

Ar trebui sa eviti complet carbohidratii?

Ar trebui sa eviti complet carbohidratii?

Carbohidratii sunt cea mai importanta sursa de combustibil in dieta unui atlet, inclusiv a unei persoane care face sport in mod regulat. Din pacate, exista conceptia – gresita, de altfel – ca a consuma carbohidrati este nesanatos. De fapt, putem include multe tipuri...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.941)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.668)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.036)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.159)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]