armeanu.ro – mai mult decat o agentie de branding si creatie grafica

de | apr. 16, 2019 | Servicii Web

Cine sunt cei care au adus in prim plan idea de branding si creatie grafica ?

O echipa de oameni tineri care se considera a fi o “familie creativa”, cei care au dezvoltat pas cu pas idea de branding, cei care au crezut si cred mai tot timpul  in solutiile fundamentate si bine ancorate in realitatea de business.

Ei stiu sa spuna lucrurilor pe nume, sa aduca perspectiva intr-un business; cei care au pus intrebarea potrivita si au cautat raspunsul in profunzime, cei care au o curiozitate debordanta si o abordare extrem de curajoasa.

In munca lor nu a existat niciodata “merge si asa”, au cautat sa faca lucurile mai bine; au visat pragmatic si au creat strategic; sunt cei care care cred ca, poate nu toate problemele, se rezolva la masa de lucru ci si la masa din bucatarie, la o bere sau in jurul unui foc.

Ce inseamna brand si branding

In procesul de dezvoltare al unei companii, brandul constituie elementul cheie, de aceea este important ca acesta sa fie utilizat efectiv in procesul de vanzari.

Brandurile sunt acele resurse intangibile care trebuie dezvoltate zi de zi si mentinute cu mare grija.

Caracteristicile unui brand sunt: reputatia, increderea si recunoasterea in randul clientilor.

Un brand poate fi definit ca fiind  modul in care este vazut un produs, un serviciu, o idee, un stat, o persoana sau o companie in ochii celor cu care interactioneaza, carora se adreseaza.

Arta de a crea si de a menține un brand este numit management de brand si e nevoie de  o munca dincolo de limite pentru a obține rezultatele dorite.

Elementele constitutive ale unui brand sunt: numele; logo-ul    — marca vizuala care identifica brandul; slogan-ul (de exemplu, sloganul McDonald’s: “I’m lovin’it”); grafica — spre exemplu panglica dinamică de culoare albă pe sticla de Coca-cola este o parte componentă a brandului;     forma — exemplu, forma mașinilor Volkswagen Beetle, care este unica in felul sau și este marca comerciala a acestui brand; culoare; sunet — un ton unic sau un set de note prin care se identifică un brand; miros; gust — drept exemplu ne poate servi brandul companiei Kentucky Fried Chicken, care este o marca comerciala inregistrata, ce contine o reteta speciala cu 11 ierburi și condimente pentru a pregati puiul prajit.

Brandingul presupune procesul prin care este construit un brand, rolul sau fiind de a-i spori valoarea.

Pasii care trebuie urmati in crearea unui brand ar fi:

  • formularea unei strategii;
  • identificarea elementelor vizuale si verbale (numele, logo-ul, sloganul);
  • planificarea.

Etapele crearii unui brand cuprind:

  1. Brand strategy: defineste reguli si linii directoare cu privire la modul in care, ce, unde, cand si cui trebuie sa comunicati mesajele de brand. O strategie de brand bine definita si executata conduce la un mesaj consistent al marcii, la o puternica legatura emotionala cu clientii si la o mai mare valoare a brandului.
  2. Brand identity este un set de instrumente sau elemente utilizate de o companie pentru a crea o imagine de marca. O imagine a marcii este o perceptie a clientilor asupra marcii, constand in diverse asociatii legate de aceasta si amintiri despre interactiunea cu aceasta. O identitate de brand si elementele sale deriva din misiunea unei companii, din propunerea de valoare a marcii, din obiectivele pe termen lung, din pozitia competitiva pe piata si relevanta fata de valorile si interesele publicului tinta.
  3. Creativ work: se refera la creatia grafica care face ca brandurile sa fie appreciate la adevaratul lor potential

Sursa: https://armeanu.ro

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.952)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.047)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.175)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]