Cum facem hidroizolatia unei terase circulabile?

de | apr. 11, 2019 | Home & Deco

In realizarea sistemelor de hidroizolatie terasa circulabila, este important sa se stie cum sa se evalueze si, in consecinta, sa se aleaga sistemul de impermeabilizare care se potriveste cel mai bine situatiei existente, indiferent daca este vorba de o constructie noua sau de adaptarea unei situatii preexistente; prin urmare, este necesar sa o realizam la perfectiune, acordand o atentie deosebita tuturor tipurilor de detalii si tratamentului precis al acestora, care in majoritatea cazurilor reprezinta punctele critice de la care apar scurgeri de apa care provoaca probleme ulterioare.

Ce trebuie facut inainte de hidroizolarea unui balcon sau a unei terase

Pentru a hidroizola o terasa circulabila, in primul rand este necesar sa se evalueze conditiile existente ale zonei care urmeaza sa fie tratata deoarece, in functie de starea de conservare a balconului sau terasei pentru care doriti sa se intervina, exista diferite solutii si pasi diferiti de urmat, mai mult sau mai putin invaziv pentru restaurarea sau realizarea unui nou sistem de hidroizolatie.

Primul lucru pe care trebuie sa-l evaluam este starea podelei existente, adica stratul vizibil, care este si cel mai usor de investigat cu privire la starea sa de conservare. Aceasta evaluare poate fi efectuata, de exemplu, prin verificarea consecventei sau lipsei volumelor imbinarilor, deoarece in majoritatea cazurilor este de la imbinari ca apa incepe sa se infiltreze si prin urmare lipseste efectul de hidroizolatie a finisajului.

In consecinta, apa va incepe sa deterioreze intregul pachet, cu deteriorarea grava a elementelor. In paralel, este posibil sa se verifice starea elementelor de pardoseala, de fapt, chiar daca acestea sunt pentru exterior si prin urmare impermeabile, orice fisuri sau rupturi ale acestora ofera acces la apa care creeaza puncte de infiltrare.

Pasi pentru a hidroizolatie o terasa circulabila

In primul rand, este necesar sa se faca distinctia daca este necesar sa se realizeze din nou hidroizolarea sau daca vorbim despre restaurarea unui sistem de impermeabilizare deja existent al unui balcon sau terasa. Aceasta evaluare ne permite sa intelegem la ce nivel a pachetului de impermeabilizare trebuie sa intervenim.

Daca in primul caz realizarea sistemului de impermeabilizare este mai simplu, in cazul reconstructiei este necesar sa se procedeze in primul rand cu analiza situatiei existente. In cel de-al doilea caz, este posibil sa se efectueze o modalitate de operare care sa asigure un tratament minim invaziv, care consta initial in indepartarea oricarei eflorescente, depuneri sau tratamente anterioare si apoi curatarea suportului cu un detergent neutru. 

hidroizolatie terasa circulabila

Dupa uscare, turnarea terasei poate fi remodelata cu un chit exterior adecvat, care va avea, prin urmare, caracteristici excelente de impermeabilitate care vor permite reconstituirea integritatii stratului de finisare si, in consecinta, a intregului pachet. In concluzie, vom continua tratamente care, in majoritatea cazurilor, sunt produse transparente, care permit hidroizolarea, in special pentru punctele cel mai mari de risc, cum ar fi imbinarile, pentru a se asigura ca, dupa interventie, se restabileste impermeabilizarea ultimul strat al balconului sau terasei.

Din momentul in care este sigur ca apa se infiltreaza in stratul de finisare, continuam sa refacem sistemul de impermeabilizare a terasei intr-un alt mod, si anume sa inlaturam podeaua existenta compromisa, impreuna cu stratul de lipici si stratul impermeabil care protejeaza sapa.

De aici vom asigura o noua hidroizolare a sapei cu produse lichide impermeabile si lipirea ulterioara a noului strat, cu un adeziv pe baza de ciment adecvat pentru tipul de substrat si o chituire cu caracteristici de impermeabilizare special concepute pentru utilizare in exterior.

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.178)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]