Voi ce stiti despre teava rotunda zincata?

de | apr. 16, 2019 | Home & Deco

Teava rotunda zincata este un material de constructii profesional folosit cu succes de constructorii cu experienta in cadrul proiectelor ce necesita un transport de fluide sau de gaze nonagresive. Aceasta constituie uan din cele mai utilizate solutii in aceste cazuri deoarece da dovada de caracteristici foarte utile.

La ce fel de proiecte si in ce cazuri se foloseste teava rotunda zincata?

Teava rotunda zincata este un produs metalrgic cu versatilitate mare atunci cand vorbim de domenii unde este folosita. Astfel de la ramura industriala, la cea civila si pana la agricultura, acest produs isi gaeste cu usurinta locul. In general oamenii cu experienta folosesc materialul pentru a construi retele de transport dedicate pentru lichide, in cele mai multe cazuri fiind vorba de apa (fie ea calda sau rece).

Exista si cazuri in care aceste retele sunt gandite pentru a transporta agenti termici dar care nu depasesc 50 de bari ca si presiune, materialul avand limitele sale in aceasta privinta.

Alte intrebuintari ale materialului numit teava rotunda trasa este pentru confecionarea instalatiilor pentru aer conditionat, piese din cadrul stingatoarelor de incediu sau chiar pentru realizarea des intalnitelor balustrade si stalpi.

teava rotunda zincata

Care este caracteristica care face diferenta pentru teava rotunda zincata?

Asa cum reiese si din nume, fata de alte tipuri de astfe de material, teava rotunda zincata este un produs care beneficiaza de un start protector in plus. Stratul este aplicat in finalul procesului de fabricatie si este numita drept etapa de zincare din cauza substantei chimice care este folosita pentru a acoperi produsul.

Principala menire a stratului de zinc este de a proteja metalul de toate intemperiile si de agenti corozivi care pot deteriora calitatea si implicit siguranta unui astfel de produs metalurgic. In acest sens, evitand ruginirea, durata de viata a acestui material este in mod semnificant crescuta decat in cazul tevilor care nu beneficiaza de el.

Alte avantaje demne de mentionat ar fi:

  • Buna rezistenta la presiune si flux;
  • Versatilitatea domeniilor unde poate fi utilizata;
  • Duarata de viata indelungata;

Detalii cu privire la montajul acestui material in conditii optime

Avand in vedere ca teava rotunda zincata este un material invelit si capsulat in zinc, producatorii nu recomanda sudarea sau taierea intrucat poate afecata in timp calitatea si siguranta. Singura metoda de implementare a produsului alaturi de alte maeriale este prin simpla infiletare alaturi de piese speciale.

In cazuri extreme in care sudarea este imperios necesara, producatorii sfatuiesc constructorii sa aplice un strat de vopsea la final.

Te-ar mai putea interesa si....

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

7 idei de amenajare a gradinii din fata casei

Amplasarea gradinii din fata casei poate fi un element important pentru aspectul exterior al acesteia, dar poate deveni, de asemenea, un loc de relaxare si de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Iata cateva idei de amenajare a gradinii din fata casei:...

citește mai mult

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.956)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.053)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.179)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]