Este bine de stabilit inca de la inceput, desi poate parea putin evident, domeniu de activitate al unui cabinet oftalmologic. Astfel, oftalmologia este ramura medicala conexa cu acest loc unde pacientii vin cu diferite probleme.

Realitatea dintre pacienti si cabinet oftalmologic

Din pacate, majoritatea dintre acestia vin cu probleme aflate in stadii avansate. Acest lucru este cauza de neglijenta si lipsa de putina cultura medicala ascociata cu diferite frici generate de medici in general.

Chiar daca in mod normal la cele mai simple simptome care insista mai mult de cateva zile si care apar brusc ori generate de diferite accidente, indivizii ar trebui sa se prezinte la un cabinet oftalmologic pentru un control specializat, majoritatea dintre acestia aleg sa ignore problema pana cand devine extrem de jenenta constituind o bariera intre ei si activitatile cotidiene.

Ochiul este cotat drept cel mai important organ din lista celor ce asigura cele 5 simturi dezvoltate din nastere. Fiecare din noi ar trebui sa punem sanatatea acestuia pe primul loc intrucat ar fi greu sa ne imaginam cum ne-am desfasura toate activitatile in lipsa functionarii optime ale acestuia.

cabinet oftalmologic

Daca veniti la un cabinet oftalmologic din Bucuresti veti putea beneficia de mai multe servicii

In Bucuresti, exista sanse mai mari ca un cabinet oftalmlogic sa fie mai bine dotat cu echipamente dar si cu medici experimentati decat in restul tarii. Astfel, precizia si numarul serviciilor creste considerabil.

Pe langa cele mai banale controale executate in orice fel de loc dotat cu un minim de aparatura, acest tip de cabinet oftalmologic va poate ajuta sa va tratati si de afectiuni precum cataracta, glaucomul sau strabismul.

Ce fel de operatii si controale puteti efectua in cadrul unui cabinet oftalmologic?

Asa cum am mentionat anterior, in cadrul unui cabinet oftalmologic puteti beneficia atat de simple controale si teste precum cele de examinari a fundului de ochi sau examinare a tensiunii oculare precum si de operatii mai complexe. Printre aceseta, cele mai uzuale pot fi:

  • Operatia de Chalazion:
  • Operatia ce presupune extirparea tumorilor benigne din jurul ochilor;
  • Operatie de Xantelasma;
  • Sondal ale cailor lacrimare.

Cand stiti ca este momentul sa vizitati medicul?

Adesea, oamenii ezita sa vina la un cabinet medical pentru a clarifica provenienta simptomelor si eventual tratarea lor. In acest sens, slabirea vederii, senzatii de corp straini in ochi sau lacrimarea prea accentuata sau brusca a ochilor pot constitui simptomatologii importante.

Ele pot indica de la simple cauze asociate cu oboseala sau cu o lipsa de anumite vitamine pana la boli mai severe ascociate cu ochiul.