Cum se prepara cel mai scump sandwich din lume? Cartea recordurilor Guinness face dezvaluirea

de | apr. 3, 2019 | Culinare, Diverse

Daca te-ai plictisit de aceleasi meniuri intotdeauna si papilele tale gustative doresc sa simta o noua aroma, un nou gust, iar tu doresti sa mananci ceva exclusiv, acum ai oportunitatea.

Guinness World Records iti dezvaluie cum poti sa-ti comanzi acasa (sau chiar sa-l prepari, daca ai acces la ingrediente) cel mai scump sandwich din lume. Acesta va trebui comandat cu 48 de ore inainte, deoarece toate ingredientele pe care le folosesc bucatarii pentru a crea acest sandwich nu sunt obisnuite.

Ele trebuie preparate dupa o reteta anume, pe care doar cei mai apropiati chefi ai super bucatarului Joe Calderon, chef bucatarul Serendipity 3, restaurantul din New York unde se prepara minunatia.

Acesta foloseste 3 ingrediente exclusiviste si extravagante pentru a realiza sandwich-ul. Minunatul preparat poarta numele de Quintessential Grilled Cheese sandwich si este dovada ca a fi bucatar nu este de ajuns sa-ti pui sortul personalizat in jurul trupului si sa stii sa prepari doua trei retete.

Cat valoreaza cel mai scump sandwich din lume?

Conform bucatarului Joe Calderon si echipei sale de chefi specialisti, cel mai bun si cel mai valoros sandwich din lume, Quintessential Grilled Cheese Sandwich se poate ridica la suma de peste 200 dolari americani, putand ajunge chiar si la 500 de dolari.

Cum se prepara acest sandwich?

Sandwich-ul este format dintr-o paine speciala, o tarta in compozitia careia se regaseste sampanie Don Perignon si foita de aur comestibil de 24 kt. Se unge painea cu ulei de trufe albe, acest ulei ajutand la formarea unei cruste delicioase maronii, care ajuta si la design.

Apoi painea se unge cu unt infuzat cu trufe albe si se pregateste pentru a fi umpluta cu ingrediente. Se foloseste un fel special de branza. Branza caciocavallo din Italia este folosita in acest sandwich, iar bucatarii care folosesc acest tip de branza o prepara intr-un mod cu adevarat inedit – semi-crud, lasand sa se simta aroma pura a laptelui in fiecare bucata.

Ce este insa cu adevarat interesant este ca acest lapte poate fi procurat doar de la o anumita rasa de vaci, o rasa care se regaseste numai in sudul Italiei. Numai 25.000 de vaci din aceasta rasa au mai ramas. Asta face ca laptele sa fie extrem de scump, iar prepararea branzei sa fie imposibila pentru restaurantele mici sau pentru persoanele care nu au acces la acest ingredient. In prepararea branzei se folosesc si fructe pentru a lasa o aroma aparte, iar branza se tine la maturat timp de 18 luni inainte de a fi folosita la prepararea acestui minunat sandwich.

Se acopera branza cu painea si se baga in interiorul unei prese speciale. Se preseaza la o temperatura specifica pentru circa 3 minute. Cand crusta incepe sa fie maronie se opreste presa. Se scoate painea si se prepara un sos special din creveti specifici Africii de Sud, in combinatie cu pasta de tomate. Acest cocktail se toarna intr-un pahar, care se alatura sandwich-ului, pe deasupra caruia se lipesc cu grija 2 foite de aur comestibil.

Aceasta este reteta celui mai scump sandwich din lume, intrat in cartea recordurilor in anul 2016.  

Te-ar mai putea interesa si....

Cele mai citite Articole

  • Ce este un magazin outlet de haine? (11.238)
    Se intampla de multe ori sa auzim termenul de outlet si cu siguranta, candva, v-ati intrebat oare ce inseamna?
  • Cafeaua decofeinizata in timpul sarcinii si alaptarii (6.955)
    Desi s-au efectuat numeroase studii de-a lungul timpului, inca nu s-a putut ajunge la o conluzie referitoare la consumul de cafea decofeinizata in timpul sarcinii. Raspunsurile pe aceasta tema inca variaza de la caz la caz, unii specialisti recomand ca sa fie eliminata in totalitate cafeaua, indiferent de care este, altii sustinand ca nu e nici o […]
  • Top 5 chefi bucatari romani care au cucerit Europa (6.671)
    Suntem cu totii obisnuiti sa auzim des despre Chef Florin Dumitrescu, Catalin Scarlatescu si Chef Bontea de la TV, din emisiunile televizate in Romania. Poate ca pentru multi dintre oamenii care lucreaza in domeniu, aceste trei embleme reprezinta un punct de reper in aria culinara. Insa in afara de cei trei, exista multi alti bucatari […]
  • Trebuie sa incercati sedintele de remodelare prin impachetari cu tunel infrarosu (3.051)
    De ce aveti nevoie de impachetari cu tunel infrarosu? De ce? Pentru ca este singura metoda de a slabi prin incalzirea cu infrarosu cu dubla actiune de pe piata. S-a dovedit ca doar cateva sedinte de impachetari cu tunel infrarosu va va ajuta sa reduceti grasimea, sa scadeti in greutate, sa aratati si sa va […]
  • Cand schimbam uleiul de motor pentru ATV? (2.176)
    Un ATV, la fel ca si un autoturism, are nevoie de ingrijire constanta pentru a fi in parametrii de functionare. Chiar daca amandoua au un motor, un sistem de transmisie si puterea se transfera catre 4 roti care asigura mobilitatea, mentenanta acestora este radical diferita asa ca am dedicat acest articol pentru ATV-uri. Si nu […]